Dit is de beste stad voor vrouwelijke soloreizigers

Redactie - 9 maart 2020

Dit is de beste stad voor vrouwelijke soloreizigers

Redactie - 9 maart 2020

Wil je als vrouw een keer alleen op reis? De beste stad voor vrouwelijke soloreizigers is de Sloveense hoofdstad Ljubljana. Dat concludeert Tourlane op basis van meerdere factoren, zoals gelijkheidsstatistieken, veiligheid, prijs van hotelkamers, prijs van taxiritjes en de snelheid van het mobiele internet in de stad.

Ljubljana

Andere leuke steden voor vrouwen

De makers van het lijstje vonden het belangrijk dat er veel vrouwen in de stad werken, gelijk worden behandeld door mannen en veilig ’s nachts over straat kunnen. Na Ljubljana word de top drie afgemaakt door Singapore en de Litouwse hoofdstad Vilnius. Oceanië scoort ook hoog met de steden als Sydney en Auckland. Voor vrouwen die naar Noord-Amerika willen, wordt het Canadese Vancouver hoog aangeschreven. De eerste Zuid-Amerikaanse locatie is Cusco in Peru.

Onze eigen hoofdstad Amsterdam komt pas op plek 25 in de lijst, onder Oslo, Sarajevo en Dublin. Vooral de hoge prijzen van accommodatie en taxi’s verlaagden de totaalscore van Amsterdam.

De top 15 steden voor vrouwelijk soloreizigers:

 1. Ljubljana (Slovenië)
 2. Singapore
 3. Vilnius (Litouwen)
 4. Tallinn (Estland)
 5. Sydney (Australië)
 6. Wenen (Oostenrijk)
 7. Hanoi (Vietnam)
 8. Stockholm (Zweden)
 9. Kopenhagen (Denemarken)
 10. Barcelona (Spanje)
 11. Vancouver (Canada)
 12. Dubrovnik (Kroatië)
 13. Krakau (Polen)
 14. Auckland (Nieuw-Zeeland)
 15. Lissabon (Portugal)

Ljubljana

Zien, doen en slapen in Ljubljana

Enthousiast geworden over een stedentrip in de beste stad voor vrouwelijke soloreizigers? Dan wil je vast weten wat er te zien en doen is. Letterlijk hoogtepunt van de stad is het eeuwenoude kasteel. Ljubljanski Grad is gebouwd op een 376 meter hoge heuvel. Het uitzicht op de stad en de groene omgeving is fantastisch, maar er zijn ook interessante musea en exposities in het kasteel te vinden.

Ook niet te missen is het Prešerenplein, blikvanger op dit centrale plein is de roze Franciscaanse kerk. Sla ook zeker de Centrale markt niet over. Op deze levendige markt kun je verse groenten, fruit, kruiden en Sloveense delicatessen kopen. Overigens is Ljubljana ook een prima uitvalsbasis voor leuke dagtrips, bijvoorbeeld naar het meer van Bled.

Op zoek naar een hotel in het centrum van Ljubljana? Volgens reviewer Van der Vleuten kun je dan het beste een kamer boeken bij Hotel Grand Union Executive.Naast de gastvrijheid en uitstekende grote, nette kamers is de ligging optimaal. Binnen 100 meter sta je midden in het hartje van Ljubljana.’

Bron: ANP