10x dingen die wintersporters haten aan wintersport

Redactie - 2 november 2017

10x dingen die wintersporters haten aan wintersport

Redactie - 2 november 2017

[zcontent href=”http://www.zoover.nl/blog/zoover_content/zoover-vakantieweken-spanje/”]

Wintersporten is geweldig, maar… toch zijn er een aantal dingen die wintersporters haten aan wintersport. Ski jij ook? Dan denk je waarschijnlijk van niet, maar na het lezen van deze tien punten ben je het sowieso met ons eens. Met dank aan Skiinformatie voor deze lijst!

1. Kids die je zonder moeite voorbij gaan

Misschien ben je pas net begonnen met skiën of kun je het al iets langer, maar er is niks vervelenders dan kleine kinderen voorbij zien racen op hun ski’s. En dan te beseffen dat ze het tig keer beter kunnen!

2. Skischoenen

Als er ooit iemand is die skischoenen uitvindt die altijd even lekker zitten als sloffen, dan gaat diegene goud geld verdienen!

3. Je ski’s dragen

Ook dit blijkt telkens weer een lastige opgave: het meesleuren van je ski’s. Een recht stuk gaat meestal wel, maar in combinatie met sneeuw, skischoenen en lastige trappen en doorgangen naar de lift is dit vaak een hele uitdaging.

4. De ankerlift in…

Het blijft, voor velen, één van de meest onhandige dingen op wintersport: de lift! Hoe vaak ben jij al gevallen?

[article href=”http://www.zoover.nl/blog/tips/moet-ooit-op-wintersport-nachtrodelen/”]

5. Laagje aan of laagje uit?

Op wintersport denk je vaak: ‘brrrr, het zal wel weer koud worden!’, maar niets is minder waar. Van al dat sporten word je al snel warm genoeg! Neem dus zeker een rugzak mee, want voor je het weet trek je alweer iets uit.

6. Overal sneeuw

Ok, je bent natuurlijk op wintersport dus het valt te verwachten, maar na het vallen of maken van een (flinke) crash blijft het toch vervelend dat er overal sneeuw zit. KOUD! Ook al zit je helemaal ingepakt, het komt overal.

7. IJzige pistes

Het kan je zomaar overkomen: een ijzige piste! Je weet nooit wat je tegenkomt, en zeker als je geen ervaren wintersporter bent zijn ijzige pistes even flink slikken!

8. Wachten…

Zeker als je in het hoogseizoen gaat, kan het vaak druk zijn op de piste. En niet alleen bij de liften. Je moet soms toch echt even wachten of jezelf goed door iedereen heen wurmen.

[article href=”http://www.zoover.nl/blog/acties/wintersportweken/”]

9. Een zwarte piste tegenkomen

Blauwe pistes gaan je gemakkelijk af en van een, af en toe pittige, rode piste kijk je ook niet meer op. Alleen dan kom je opeens onverwachts een zwarte piste tegen! Het overkomt je soms. Succes!

10. Liften die sluiten

Heb jij het wel eens meegemaakt? Je hebt iets te lang aan je schnitzel gezeten en voor je het weet moet je haasten om terug te komen. De meeste liften gaan op een bepaald moment dicht en voor je het weet zit je vast in een dorp verderop. Oeps!

Wat haat jij aan skiën? Of ken je alleen maar voordelen? Laat het ons weten in de reacties!