Zoutelande Is Best Gewaardeerde Strand Van Nederland

Redactie - 1 juni 2016

Zoutelande Is Best Gewaardeerde Strand Van Nederland

Redactie - 1 juni 2016

De Zeeuwse stranden en Waddeneilanden worden het beste gewaardeerd door Nederlandse strandgangers. Dit blijkt uit meer dan 50.000 reviews van strandbestemmingen in Nederland op Zoover.nl.

We liggen het liefst op…
…het strand van Zoutelande in Zeeland! Het Zeeuwse stukje strand krijgt een 9,2 en staat hiermee bovenaan de lijst. “Je kunt er geweldig wandelen over het strand en door de duinen”, schrijft Judith over Zoutelande. Tom is zelfs zo’n fan van het dorpje aan het strand dat-ie zegt: “Mijn motto: lekker in eigen land blijven, want in Zoutelande is het prachtig!”

Dat Nederlanders graag naar stranden in Zeeland gaan is ook niet zo gek, want uit onderzoek van Weeronline blijkt dat deze regio de meeste zonuren van Nederland heeft.

AdobeStock_85787660

Ook de Waddeneilanden zijn favoriet
Nog een plek waar je rustige en uitgestrekte stranden vindt is op de Waddeneilanden. Op de tweede plaats in onze lijst staat Terschelling, met een 9,1. Vlak daarachter volgt Vlieland met een 9.

AdobeStock_81567290

De complete top 10
De populaire en drukbezochte stranden van Scheveningen en Zandvoort zijn niet terug te vinden in de top 10. Welke plaatsen dan wel? Dat check je hieronder, inclusief het gemiddelde cijfer. Hierbij is ook gekeken naar het cijfer van de bestemming en accommodaties.

  1. Zoutelande – 9,2
  2. Terschelling – 9,1
  3. Vlieland – 9,0
  4. Schoorl – 9,0
  5. Texel – 9,0
  6. Scharendijke – 8,9
  7. Schiermonnikoog – 8,9
  8. Westkapelle – 8,9
  9. Burgh-Haamstede – 8,9
  10. Groede – 8,8

Tip: laat ook een review van jouw favoriete Nederlandse strand achter op Zoover.nl

Naar welk strand ga jij altijd? Laat het ons weten in de reacties!