Voordelig Dubai wekt interesse Nederlanders

- 10 december 2009

Voordelig Dubai wekt interesse Nederlanders

- 10 december 2009

Hotel Burj Al Arab DubaiNederlanders hebben massaal interesse in een vakantie naar Dubai. Niet zo verwonderlijk natuurlijk, want hotelovernachtingen in het emiraat zijn nog nooit zo voordelig geweest. Uit cijfers van Hotels.com blijkt dat het aantal zoekopdrachten van Nederlandse reizigers naar hotels in Dubai met 90% is toegenomen.

De aangekondigde sanering van investeringsmaatschappij Dubai World begin deze maand, leidde de financiële crisis in het emiraat in. Hierdoor zijn de prijzen van hotelkamers met bijna een kwart (24%) gedaald. De gemiddelde prijs voor een vijfsterrenhotelkamer is van 208 euro gezakt naar 159 euro per nacht. Ook in de rest van Europa grijpen reizigers hun kans om te profiteren van de situatie in Dubai. In Engeland bijvoorbeeld groeide het aantal zoekopdrachten met maarliefst 570%.

Nu deze paradijsjes ook voor ons bereikbaar zijn, heeft Zoover heeft de vijf best beoordeelde hotels in Dubai voor je uitgelicht.

Dubai wordt op Zoover door 58 bezoekers beoordeeld met een 7,7 gemiddeld. De hotels scoren echter allemaal boven de 9,0 gemiddeld en zijn minimaal tien keer beoordeeld. In de meeste gevallen scoren de hotels het minst goed op prijs-kwaliteitverhouding. Door de gedaalde prijzen, zullen veel hotels logischerwijs ook op dit punt hoger gaan scoren. Alle hotels hebben vijf sterren.

Hotel Madinat Jumeirah Mina a Salam1. Hotel Madinat Jumeirah Mina a Salam 9,8

Bloem schrijft: “Als je dit hotel niet luxe en service gericht vind, dan sta je niet meer met beide voeten op de grond. Dit is gewoon meer dan een top hotel in Arabische stijl. Alle superlative kan je hier op loslaten. Hou je van supermodern dan moet je burj al arab of jumeirah beach boeken. Romantiek dan absoluut Madinat Jumeirah.”

2. Hotel Madinat Jumeirah Dar Al Masyaf 9,8

Marco vindt het een hotel van de buitencategorie: “Het allermooiste wat ik ooit heb gezien van de wereld de afgelopen jaren. Een absolute 10! Buitencategorie. Zaten in Golf summer house arabion room – met prive zembad en 30 meter van het privestrand af. Er is veel te doen hier en er zijn echte top-restaurants waar je kan dineren.”

Hotel One & Only Royal Mirage Residence & Spa3. Hotel One & Only Royal Mirage Residence 9,7

R. Singh schrijft: “Dit hotel is zeer aan te raden. Ben er zelf op huwelijksreis geweest. Wij hebben al in vele hotels verbleven maar dit hotel spreekt echt boekdelen. Het verblijf in dit hotel was werkelijk een sprookje. De service van het hotel was uitstekend.”

4. Hotel Madinat Jumeirah Al Qasr 9,7

Shirley noemt het hotel een droompaleis: “Fantastisch is het enige woord wat te gebruiken valt. Service is uitmuntend, zwembaden en kamers zijn top! Heerlijk op het strand liggen en echt relaxen. De spa is ook zeer goed. kleine opmerking: Waarom 7 lifeguards om het zwembad heen, zelfs als er maar 2 mensen in het bad zijn?”

Hotel Jumeirah Beach5. Hotel Jumeirah Beach 9,4

Calles schrijft: “Een super mooi hotel, met heel vriendelijk personeel. Het hotel is groot maar heeft vele zon mogelijkheden dus je hoeft niet te vechten om een bedje. Je wordt door het personeel echt in de watten gelegd! Een zeer uitgebreid en lekker ontbijtbuffet, en vele restaurants om een keuze voor diner te maken.”

Hotel Burj Al Arab******* is als we de sterren moeten geloven, het meest luxe hotel van Dubai en de hele wereld. Het enige 7-sterrenhotel van de wereld is door 38 bezoekers op Zoover met een 9,3 beoordeeld. Of de prijzen ook in dit hotel flink zullen zakken, is maar de vraag. Het hotel is namelijk wel echt uniek.

Ga jij deze kans grijpen om op vakantie te gaan naar Dubai of ben je misschien al eens geweest?