Top 10 Vakantietrends 2012

- 25 januari 2012

Top 10 Vakantietrends 2012

- 25 januari 2012

Met het ingaan van een nieuw jaar worden ook massaal vakantieplannen gemaakt.. Januari is bij uitstek de maand waarin Nederlanders zich oriënteren op hun zomervakantiebestemming. Ook Zoover wordt veelvuldig ingezet als oriëntatiemiddel. Beoordelingen op Zoover geven de reizigers een objectief beeld van de bestemming en accommodatie en voorkomen grote onaangename verrassingen bij aankomst. De eerste trends voor de zomervakantie 2012 zijn uit het bezoekersgedrag op de site al goed duidelijk geworden. De 10 populairste landen van 2011 blijken ook de meest populaire bestemmingen van 2012. Wel is te zien dat binnen de top 10 enkele landen aan populariteit hebben gewonnen en op andere landen juist weer minder gezocht is.

Top 3 meest bezochte bestemmingen

De top 3 bestemmingen is ongewijzigd gebleven. Spanje, Frankrijk en Italië blijken net als vorig jaar ook dit jaar weer de meest populaire bestemmingen onder Nederlanders.

Stijgers en dalers

De grote stijger ten opzichte van vorig jaar is Turkije. Dit vakantieland heeft twee plaatsen gewonnen en is nu terug te vinden op de vierde plaats.

Nederlanders lijken na de slechte zomer van afgelopen jaar het vakantieplezier dit jaar liever in zonzekere landen te zoeken. Nederland als vakantieland is één plaats gedaald en moet nu de zonbestemmingen Spanje, Frankrijk, Italië en Turkije voor zich dulden.

De twee andere landen die een daling hebben ingezet zijn Griekenland en Egypte, beiden landen waar in het afgelopen jaar veel gebeurd is, iets dat  reizigers eventueel afschrikt. Zowel Griekenland als Egypte leveren één plaats in op de ranglijst. Portugal profiteert hiervan en stijgt een plaats ten opzichte van Egypte.

Top 10 meest populaire bestemmingen op Zoover

  1. Spanje
  2. Frankrijk
  3. Italië
  4. Turkije (+2)
  5. Nederland (-1)
  6. Griekenland (-1)
  7. Oostenrijk
  8. Duitsland
  9. Portugal (+1)
  10. Egypte (-1)