Top 10 Vakantietrends 2011

- 3 februari 2011

Top 10 Vakantietrends 2011

- 3 februari 2011

Januari is bij uitstek de maand waarin Nederland op zoek gaat naar een vakantiebestemming. Ook Zoover is de afgelopen maand druk bezocht. Door het bekijken van beoordelingen van andere vakantiegangers krijgen bezoekers een eerlijk en objectief beeld over een vakantieaccommodatie en -bestemming. Uit het bezoekersgedrag zijn de eerste trends voor de zomervakantie 2011 duidelijk geworden. De bestemmingen in de top 10 zijn ongewijzigd ten opzichte van vorig jaar, in de classificering zijn wel een aantal verschuivingen te ontdekken.

Top 3 meest bezochte bestemmingen

In de top 3 is een kleine verschuiving zichtbaar. Vorig jaar werd de lijst aangevoerd door Spanje, gevolgd door Frankrijk en Nederland. De eerste twee bestemmingen zijn ongewijzigd gebleven, de derde plaats is dit jaar overgenomen door Italië.

Stijgers en dalers

Naast Italië heeft ook Turkije een hogere positie ingenomen op de lijst, vorig jaar was de bestemming nog te vinden op nummer 7. Dit jaar is Turkije te vinden op nummer 6 en heeft het land één plaats gewonnen ten opzichte van Oostenrijk.

Ook zien we een verschuiving aan de staart van de top 10. Duitsland heeft dit jaar één plaats gewonnen ten opzichte van Egypte. Verwacht wordt dat de dalende trend die zichtbaar is in het aantal bezoekers dat op zoek is naar een accommodatie in Egypte sterk zal doorzetten. Hierdoor zou Kroatië welke nu op nummer elf staat, dit jaar de top tien kunnen binnenkomen.

Top 10 meest populaire bestemmingen op Zoover                      

  1.  Spanje
  2.  Frankrijk                                                            
  3.  Italië (+1)                                          
  4.  Nederland (-1)                                               
  5.  Griekenland                                                    
  6.  Turkije (+1)                                      
  7.  Oostenrijk (-1)                                
  8.  Duitsland (+1)  
  9.  Egypte (-1)                                                       
  10.  Portugal