Stelletjes gescheiden op vakantie

- 12 april 2010

Stelletjes gescheiden op vakantie

- 12 april 2010

shoppen-dames

Lol trappen met vrienden of shoppen met vriendinnen. De tijd dat stelletjes enkel samen op vakantie gingen is voorbij. Mannen gaan met de jongens weg en vrouwen gaan met hun vriendinnen op stap. Het blijkt een nieuwe trend te zijn die geen negatieve invloed te hebben op relaties. Sommigen gaan verder en beweren zelfs dat wie een koppel wil blijven, gescheiden op vakantie moet gaan.

Veel koppels zien een vakantie met hun partner als ideale gelegenheid om samen te ontspannen. Heerlijk uitslapen, lekker uit eten, goed praten en de drukte uit het dagelijks leven even te vergeten. Bij de één werkt het, bij de ander niet. Sommige koppels vinden een gezamenlijke vakantie namelijk helemaal geen pretje, omdat ze heel andere verwachtingen hebben. De ene wil graag steden verkennen en shoppen, terwijl de ander bergwandelingen wil maken of op het strand wil liggen.

Vooral vrouwenreisjes zijn hot! Reisorganisatie Thomas Cook biedt sinds kort arrangementen aan speciaal voor vrouwen, die er met hun zus, moeder of vriendinnen tussen uit willen. Stedentrips om te shoppen en “wellnessweekenden” zijn dan de ideale tripjes om even te ontsnappen aan man, kinderen en dagelijkse sleur. Met Ladies on the move kunnen de dames bijvoorbeeld naar het handtassenmuseum in Amsterdam, met bubbels winkelen in de Champagne, trendy dineren in Barcelona of genieten van een musical of High Tea in Londen.

Ga je er liever met je vrienden/vriendinnen tussenuit of is vakantie iets voor met je gezin?