Romantiek verboden!?

Redactie - 11 augustus 2009

Romantiek verboden!?

Redactie - 11 augustus 2009

In Nederland komt het niet zo nauw met de regels op het strand. Iedereen past  zich over het algemeen wel aan.
Maar hoe zit het eigenlijk met het vakantieland waar je heen gaat? Wat mag wel en niet in het openbaar qua romantiek en intimiteit? En mag je er eigenlijk wel topless zonnen?

Wat riskeer je om even naakt te zwemmen op dat verlaten stukje paradijs in Thailand? En wat nu als je na een vermoeiende strandwandeling met je partner innig in slaap valt en ineens wakker gemaakt wordt door een strenge police-officer…

Maleisië

Zorg dat je je kleren hier niet kwijt raakt! Deze zijn erg waardevol in Maleisië, aangezien alleen al naakt rondlopen je tot 3 jaar celstraf kan kosten. Laat staan als je ook nog eens ‘romantisch’ bezig bent… Dan kan je straf oplopen tot maar liefst 20 jaar cel!

Roemenië

In Europa spant Roemenië de kroon als het gaat om de ergste straf die er op een romantisch avontuur op het strand staat. Jij en je partner riskeren dan maar liefst 8 jaar cel!

Spanje: Ibiza en Costa Brava

Het nog altijd populaire party-eiland Ibiza staat niet zozeer bekend om de romantiek als meer om de erotiek die er in de lucht hangt. Maar het gemeentebestuur wil het toch enigszins in de hand houden en laat politieagenten boetes van 700 euro uitdelen aan actieve liefdes koppels op het strand…!
Ook op verschillende stranden aan de Costa Brava worden onzedelijke poses niet getolereerd.

Thailand

Ook op de bounty-stranden van Thailand kun je je niet mee laten slepen door de romantische sferen. Wie ook maar iets te veel kleding uit trekt kan een volgende reis naar Thailand wel vergeten.

Kenia

Wie in Kenia in hogere en hetere sferen raakt door de opwindende safari’s en oplopende temperaturen in de Masai Mara moet toch koel blijven. Op naakt lopen staat celstraf. Wel zijn er privéstranden van hotels waar naakt zonnen toegestaan wordt.

Duitsland

Ook in ons buurland is naakte romantiek op het (recreatie-)strand niet toegestaan. Je riskeert een jaar cel of een geldboete. Misschien kun je een diepe kuil graven zodat je niet betrapt wordt…

Zuid-Afrika

Naakt, topless zonnen en intimiteit op het strand zijn er simpelweg verboden. Ga niet in discussie met een Zuid Afrikaanse politieman.

Dubai

In deze moderne stad is zelfs zoenen in het openbaar strafbaar. Vorig jaar werd er een Brits stel betrapt op intimiteit in het openbaar. Zij riskeerden daardoor een celstraf van 6 maanden. Het Hooggerechtshof besloot echter de Britten een boete te geven van 220 euro en hen het land uit te zetten.

Turkije

Ook in het moderne Turkije is innige romantiek onder de blote sterrenhemel verboden. Je romantische avond kan je 200 euro kosten of 2 maanden gevangenisstraf.

Griekenland

Ook de Grieken tolereren weinig romantiek, actieve stellen riskeren net als in Turkije 2 jaar cel.

Denemarken

De Denen zijn ze erg streng op stranden waar naakt expliciet verboden wordt, daar riskeer je 4 jaar cel!
Er zijn wel stranden waar naakt recreatie wordt toegestaan, maar of romantiek er ook is toegestaan is de vraag…

Italië

Aan de Italiaanse kust geldt er pas een verbod vanaf de avondschemering. Hier riskeer je met intieme handelingen in het duister tot twee jaar de celstraf.

Kroatië

De regering van het populaire vakantieland Kroatië met zeer mooie kustlijnen tolereert geen romantische activiteiten op haar stranden. Als je betrapt wordt kun je rekenen op een maand gevangenisstraf of een boete van 150 euro.

Tekst: J. Roelofs
Bron: HLN.be