Opmerkelijke accommodaties

- 27 augustus 2008

Opmerkelijke accommodaties

- 27 augustus 2008

In Engeland hebben onlangs 2 opmerkelijke accommodaties hun deuren geopend.

Het containerhotel dat door de low budget hotelketen ‘Travellodge’ in korte tijd (20 dagen) uit de grond is gestampt zal een langere levensduur hebben dan het Zandhotel dat na een week lang werken door de eigenaar is geopend. Beide hotels zijn zeer verschillend maar hebben 1 ding gemeen, beiden zijn de eerste ter wereld in hun soort.

containerhotelHet containerhotel is geheel opgebouwd uit 86 zeecontainers die in China speciaal zijn omgebouwd voor dit doel. Uiteindelijk bestaat het hotel uit zo’n 120 hotelkamers. ‘Travellodge’ beweert dat er voor haar gasten geen verschil merkbaar zal zijn tussen dit containerhotel of een normaal hotel. Het enige verschil is de prijs, welke beduidend lager ligt dankzij de beperkte materiaal- en tijdskosten die de bouw van dit hotel gemaakt heeft.

zandhotelDe eigenaar van het Zandhotel vraag ook niet veel, maar het is de vraag of deze prijs in evenwicht is met de kwaliteit. Voor 10 pond (13 euro) slaap je in dit uit 1000 ton zand bestaande hotel, op een bed van zand, zonder dak… Bijzonder, maar wij vragen ons af wie er 13 euro euro over heeft om zanderig in slaap te vallen, als dat tenminste lukt. Ook een regenbui kan een abrupt einde betekenen van dit zanderig sprookje. Het idee is in elk geval wel romantisch.