Computer in natuur

Het is weer tijd voor een welverdiende vakantie! Ga je op wintersport of naar de zon? Nadat je op Zoover een goed beoordeelde accommodatie hebt gevonden, boek je online een vakantie naar een mooie bestemming. En dan begint het aftellen…nog een maand, nog een week, nog vijf dagen… en dan is het zover! Op de dag zelf moet je vroeg op, want op tijd op het vliegveld zijn om in te checken.

Mis! Inchecken gaat tegenwoordig veel makkelijker: online! Online inchecken kan, afhankelijk van je vakantiebestemming en luchtvaartmaatschappij, vanaf 30 tot 2 uur voor vertrek. Online inchecken kan bij steeds meer maatschappijen op steeds meer luchthavens.

Online inchecken scheelt lang wachten op het vliegveld, je kiest zelf je stoel en kunt overal inchecken. Handig dus! Zoover heeft overzichtelijk op een rijtje gezet hoe online inchecken het werkt.

Online inchecken in zes stappen

1. Ga je naar de website van je vliegtuigmaatschappij (bijvoorbeeld KLM.nl of Transavia.com)

2. Vul je naam, bevestigings- of e-ticketnummer en vluchtnummer in.

3. Selecteer de vluchten en eventueel de medepassagiers die je wilt inchecken.

4. Accepteer of wijzig de stoelen en reserveer eventueel tegen een toeslag een stoel met extra beenruimte of een stoel in een rij met twee zitplaatsen.

5. Print de instapkaart(en). De instapkaart is voorzien van een nieuw soort streepjescode.

6. Check op dag van vertrek je bagage in bij de bagage drop-off balie, waar je bagage wordt ingecheckt voor vervoer als ruimbagage. Als je alleen handbagage hebt, kun je direct doorlopen naar de gate. Inchecken van bagage kan vaak twee uur van te voren.

Afhankelijk van de vliegtuigmaatschappij kunnen er kleine verschillen in het online inchecken zitten.

Op Zoover vind je naast vakantiebeoordelingen, foto’s en video’s van accommodaties en bestemmingen ook aankomst- en vertrektijden van diverse vliegvelden, de 14-daagse weersverwachting op je vakantiebestemming en informatie over parkeren op Schiphol.

Redacteur

17 november - 2009

Reacties