Nederlandse vakantieganger vindt Polen minst gastvrij

- 27 november 2009

Nederlandse vakantieganger vindt Polen minst gastvrij

- 27 november 2009

Europees onderzoek dat Zoover heeft gedaan, toont aan in welk land vakantiegangers de meest gastvriendelijke behandeling krijgen. Uit de Nederlandse resultaten komt naar voren, dat Turkije met grote meerderheid verkozen is tot het meest gastvrije vakantieland. Frankrijk scoort het slechtst met een score van 3% van het totaal aantal stemmen. Deelnemers aan het onderzoek konden een keuze maken uit een selectie van landen verspreid over de hele wereld en duizenden mensen brachten hun stem uit.

Eén op de drie Nederlanders verkiest Turkije tot meest gastvrij

Uit de selectie van landen verspreid over de wereld, heeft de Nederlander zijn voorkeur uitgesproken voor de Turkse bevolking wanneer het gaat om gastvrijheid. Opvallend is dat Turkije in het onderzoek een grote voorsprong heeft op de andere landen.

Turkije is door 30% van de stemmers uitgeroepen tot meest gastvrij, terwijl Duitsland en Spanje op gepaste afstand volgen met ‘slechts’ Turkije19% en 14% van de stemmen.

Polen scoort slecht

De Nederlandse resultaten wijzen uit, dat de gastvrijheid van de Poolse bevolking verre van goed is in vergelijking met die van de Turken. Met een percentage van 3% van de stemmen kan geconcludeerd worden, dat Nederlanders tijdens een vakantiebezoek de Poolse bevolking als minst gastvrij zien. Ook Zwitsers staan niet bekend om hun gastvrijheid met een score van 4% in de Nederlandse onderzoeksresultaten.

De resulaten

Turkije30%
Duitsland19%
Spanje14%
Italië12%
Denemarken7%
Zweden6%
Frankrijk5%
Zwitserland4%
Polen3%