Duiken en snorkelen in het Middellandse Zeegebied?

Redactie - 11 februari 2011

Duiken en snorkelen in het Middellandse Zeegebied?

Redactie - 11 februari 2011

Duiken en snorkelen zijn populaire activiteiten tijdens de vakantie. Veel mensen houden tijdens het boeken van hun vakantie dan ook rekening met de duik- en snorkelmogelijkheden op een bestemming. Binnen Europa liggen een aantal prachtige locaties waar je een indrukwekkende onderwaterwereld kunt ontdekken. De beste periode om te duiken is van april tot en met oktober.

Populaire bestemmingen

Wil je de vakantie in Europa doorbrengen en ben je van plan om ook onder water een kijkje te gaan nemen? Dan is er keuze genoeg. We hebben de populairste duikbestemmingen van Zoover.nl op een rijtje gezet.

1. Egypte

Egypte is al jarenlang één van de meest populaire duikbestemmingen. De Rode Zee biedt een prachtige combinatie van kleurrijke koraalriffen en beschikt daarnaast over een groot visrijkdom. In diverse steden aan de kust zijn duikscholen waar je een vijfdaagse cursus kunt volgen. De beste plaatsen voor een onderwater ervaring zijn o.a. Hurghada, Sharm-el-Sheik, Marsa Alam en El Gouna.

2. Turkije

De heldere wateren van de Middellandse Zee maakt Turkije uitermate geschikt voor een duik- of snorkelavontuur. Je kunt hier grotduiken, wrakduiken en rifduiken. Met een beetje geluk vind je hier de Caretta schildpadden. Deze zeeschildpad heeft een schild van ongeveer één meter lang en weegt dan ongeveer 150 kg. Het kan gebeuren dat je een nog groter exemplaar aantreft, er zijn schildpadden gevonden van meer dan 500 kg. Naast deze bijzondere schildpad kun je in het water veel verschillende vissoorten vinden waaronder veel baarzen, roggen en rifvissen. Mooie duikplaatsen zijn onder meer Kusadasi, Bodrum en Antalya.

3. Spanje

Ook in Spanje vind je plaatsen met een schitterende onderwaterwereld. Aan de Spaanse Costa’s zoals de Costa Blanca, Costa Brava en de Costa del Sol liggen veel duikscholen. De eilanden Gran Canaria, Lanzarote en Mallorca zijn ook populaire bestemmingen om te duiken. Hier vind je talrijke scheepswrakken en een levendige natuur met o.a. riffen en exotische vissen. Ook snorkelaars kunnen in Spanje genieten van een kleur- en visrijke ervaring.

Meer prachtige duik- en snorkelbestemmingen

Cyprus

Cyprus is met haar heldere en warme water ook een topbestemming wanneer je wilt duiken of snorkelen. De koraalriffen zitten vol met gekleurde visjes, sponzen, zeeanemonen en mossels. Daarnaast beschikt ook Cyprus over een aantal indrukwekkende onderwatergrotten en -tunnels. Plaatsen die veel bezocht worden door duikers zijn onder andere Zenobia Wreck, Amphitheatre, de Amforagrotten en Devils Head.

Malta

De archipel van Malta bestaat uit de eilanden Malta, Gozo, Comino en de onbewoonde eilanden Cominotto en Filfla. Malta staat vooral bekend als duikbestemming met enorm veel zicht onder water, soms wel tot 40 meter. De Tweede Wereldoorlog heeft een groot aantal wrakken opgeleverd zoals een vliegtuig, verschillende schepen en een onderzeeboot. Wanneer je liever wilt snorkelen kun je je vermaken in één van de baaien die Malta rijk is.