Belgische horeca onhygiënisch

- 9 juli 2010

Belgische horeca onhygiënisch

- 9 juli 2010

Belgische-horeca-ondermaatsAan iedereen die deze zomer in België op vakantie gaat, is aan te raden om goed op te letten als ze een restaurant of cafetaria binnen stappen. Uit inspecties van het Federaal Agentschap voor de Veiligheid van de Voedselketen (FAVV) blijkt namelijk dat slechts 57 procent van de Belgische horecabedrijven aan de regels voor hygiëne en de installaties (ijs- en koelkasten) voldoet. De inspectiedienst kondigt meer controles, boetes en voorlichting aan.

Uit de beoordelingen op Zoover blijkt bovendien dat Belgische hotels ook niet altijd even schoon zijn. Lees hier de grootste nachtmerries op gebied van hygiëne in België op een rij. Wat zijn jouw ervaringen met de Belgische horeca?

Hotel Alpha*** in Oostende scoort dan gemiddeld nog wel een 5,0, maar dat ligt voornamelijk aan de goede ligging. Wat betreft hygiëne van de kamers zijn de bezoekers van Zoover eenduidig: een waar horrorscenario. Schimmel op de muren, lekkende kranen en (bloed)vlekken op het sprei zijn geen uitzondering, evenals de enorme stank in het hotel. Puts schrijft op Zoover: “Slapen in deze lucht is onmogelijk.”

Vakantiehuis L´Ancien Hotel Georges** in Ligneuville  doet het zeker niet beter. Koot noemt het “een huis om nooit te vergeten en ook om nooit meer heen te gaan.” In meerdere beoordelingen wordt gesproken over ratten in de keuken. Niet echt hygiënisch toch? De vuilcontainers puilen bovendien uit, wat een behoorlijke stank tot gevolg heeft. In dit vakantiehuis zijn vieze pannen, kapot meubilair, verstopte toiletten, vieze matrassen en ranzige douches aan de orde van de dag.

In Hotel Seehof in Butgenbach zagen de kamers er volgens Eke uit alsof er sinds Napoleon niets meer aan is gedaan. De vloerbedekking in het toilet is niet echt fris, de douche zit vol schimmel en meneer Slaets trof zelfs remsporen in het toilet aan. “Wat het stof betreft, we konden wel een emmertje vullen,” schrijft hij. Na een blik in het Wellness gedeelte van het hotel, zijn meneer Slaets en zijn vrouw vertrokken.

Wat zijn jouw ervaringen op gebied van hygiëne in hotels en restaurants in België of andere vakantielanden?