Vakantie in eigen land steeds populairder

Redactie - 15 januari 2020

Vakantie in eigen land steeds populairder

Redactie - 15 januari 2020

Een vakantie in eigen land iets voor jou? Dan ben je niet de enige. De komende jaren wordt vakantievieren in eigen land namelijk steeds populairder. Die verwachting spreekt vakantietrendwatcher Kees van der Most uit bij de start van de Vakantiebeurs 2020. Zoover praat je bij.

Waarom kiezen voor vakantie in eigen land?

Waarom er steeds meer mensen kiezen voor een vakantie in eigen land? Dat heeft volgens van der Most te maken met een combinatie van factoren. Tijdens zijn toespraak op de vakantiebeurs noemt hij onder andere de opkomst van de elektrische auto, de vergrijzing en de stijgende temperaturen als voornaamste redenen voor de groeiende populariteit van Nederland als vakantieland.

Niet met de elektrische auto naar Spanje

Een van de redenen heeft te maken met een technologische ontwikkeling, namelijk de opkomst van de elektrische auto. De beperktere actieradius van de elektrische wagen en het gebrek aan laadmogelijkheden zal veel vakantiegangers ervan weerhouden om een reis naar het zonnige zuiden te maken met de elektrische auto. Ook kan klimaatverandering ervoor zorgen dat sommige gebieden in Frankrijk en Spanje in de zomermaanden veel te warm worden, schetst Van der Most. Terwijl in Nederland de temperaturen steeds vaker aangenaam worden.

vakantie in eigen land

Ouderen blijven vaak in Nederland

Ook de vergrijzing speelt een rol. De trendwatcher voorspelt dat de de 65-plussers, die enorm in aantal toenemen, tijd en geld hebben om vaak korte Nederlandse trips te maken. En zeg nu zelf, Nederland heeft toch ook geweldige plekken om een aantal dagen te verblijven? Je kunt je bijvoorbeeld een aantal dagen onderdompelen in het heuvelachtige Zuid-Limburg, een weekendje naar Zeeland afreizen of uitwaaien op een van de uitnodigende Waddeneilanden. Wanneer je bijvoorbeeld voor Vlieland kiest, is het heerlijk comfortabel verblijven bij Hotel WestCord Strandhotel Seeduyn. Reviewer Ineke: ‘Prachtige ligging, prima hotel en een lekker ontbijt!’

vakantie in eigen land

De zin en onzin van vliegschaamte

De toerismedeskundige voorziet ook een verminderde populariteit van vliegvakanties. Enerzijds omdat tickets duurder worden, maar ook omdat de vliegschaamte toe zal nemen.