Top 10 Nederlandse dierenparken bekendgemaakt

Redactie - 18 oktober 2013

Top 10 Nederlandse dierenparken bekendgemaakt

Redactie - 18 oktober 2013

Safaripark De Beekse Bergen is verkozen tot beste dierenpark van Nederland. Met een gemiddelde waardering van een 8.7 over het afgelopen jaar is de bezoekerstevredenheid bij de Beekse Bergen dit jaar het hoogst. Het Limburgse GaiaZoo in Kerkrade en Vogelpark Avifauna staan dit jaar op de tweede en derde plaats.

Safaripark Beekse Bergen beste dierenpark van Nederland

Afgelopen jaar werd het park nog derde en in 2011 eindigde Beekse Bergen op de vierde plaats. Vandaag ontving parkmanager Sjors van den Boogaart de Zoover Award 2013. Bezoekers laten zich op Zoover zeer positief uit over De Beekse Bergen en zijn vooral te spreken over de vrijheid van de dieren. Ook de afstand tot de dieren wordt als positief ervaren. Parkmanager Van den Boogert is zeer blij met de uitverkiezing: “We zijn continu bezig met het aanbrengen van verbeteringen in ons safaripark. Onze gasten worden volledig ondergedompeld in een Afrikaanse beleving. Het voelt dan ook als een beloning dat we daarvoor nu deze  Zoover Award ontvangen.”

Top 10 2013

1. Safaripark Beekse BergenHilvarenbeek (BR)8.7
2. Gaia Zoo
Kerkrade (LB)8.6
3. Bird Park Avifauna
Aphen aan den Rijn (ZH)8.5
4. Rotterdam Zoo / Diergaarde BlijdorpRotterdam (ZH)8.4
5. Apenheul
Apeldoorn (GL)8.4
6. Emmen Zoo
Emmen (DR)8.3
7. Ouwehands ZooRhenen (UT)8.3
8. Amersfoort ZooAmersfoort (UT)8.3
9. Burgers ZooArnhem (GL)8.2
10. Zoo Parc OverloonOverloon (NB)7.0

De genomineerde behoren tot de NBTC Top 50 aangevuld met de 10 populairste dierentuinen op Zoover. Bij het samenstellen van de ranglijst is gekeken naar de beoordelingen op Zoover van oktober 2012 tot oktober 2013.

Beekse Bergen beste diernparkBlijdorp nog altijd hoogste gemiddelde

Diergaarde Blijdorp, de winaar van vorig jaar, staat dit jaar op een vierde plaats. Blijdorp scoorde afgelopen jaar gemiddeld een 8,4. Met een gemiddelde waardering van 8,8 is de Rotterdamse dierentuin nog wel steeds de hoogst scorende op Zoover.

Categorieën

De Zoover Awards geven, namens het Nederlandse publiek, erkenning aan de best gewaardeerde accommodaties en dagattracties op Zoover. De awards zijn publieksprijzen en worden vergeven aan de hand van de beoordelingen op de vergelijkingssite.Binnen de categorie dagattracties worden awards uitgereikt aan het beste attractiepark, de beste dierenpark, beste wellness en het beste museum van Nederland. In de herfstvakantie worden beste attractiepark en dierenpark uitgereikt. Voor de kerstvakantie zijn het beste museum en beste wellness gepland.

Zoover reikt de awards voor beste attractiepark en dierentuin van Nederland voor de derde keer uit.