Zoover heeft vandaag de top 10 Nederlandse pretparken bekendgemaakt. Op de eerste dag van de herfstvakantie werd de Efteling uitgeroepen tot best gewaardeerde attractiepark van Nederland in 2013. Bezoekers van Zoover waarderen dit jaar de Efteling met een 8,7 gemiddeld. Daarmee wint de Efteling voor de tweede keer de Zoover Award voor beste attractiepark. Koen Sanders, Manager Communicatie & PR, nam deze publieksprijs vandaag in ontvangst.


Efteling beste attractiepark van Nederland

Op Zoover wordt de Efteling geroemd om zijn betoverende werking en klantvriendelijkheid. De Efteling wordt dan ook vaak gewaardeerd met een 9 of een 10. Ook onze zuider- en oosterburen beoordelen het park veelal met een 9 of hoger. 

Top 10 attractieparken 2013

Zoover maakt voor de eerste keer een top 10 best gewaardeerde attractieparken bekend. Drenthe is de best vertegenwoordigde provincie in de top-10.

1. Efteling

Kaatsheuvel (NB)

8.7

2. Toverland

Sevenum (LB)

8.6

3. Avonturenpark Hellendoorn

Hellendoorn (OV)

8.1

4. Drouwenerzand

Drouwen (DR)

8.1

5. Speelstad Oranje

Oranje (DR)

7.9

6. Plopsa Indoor Coevorden

Dalen (DR)

7.6

7. Walibi Holland

Biddinghuizen (FL)

7.2

8. Attractie & Vakantiepark Slagharen

Slagharen (OV)

6.9

9. Duinrell

Wassenaar (ZH)

6.6

10. Koningin Juliana Toren

Apeldoorn (GL)

6.4

Er zijn alleen attractieparken opgenomen die behoren tot de top 50 best bezochte parken volgens het NBTC. Daarbij is gekeken naar een minimum aantal beoordelingen over afgelopen jaar op Zoover. De ranking is gebaseerd op alle beoordelingen op Zoover van september 2012 tot en met september 2013.

Zoover-Award-EftelingCategorieën

De Zoover Awards geven, namens het Nederlandse publiek, erkenning aan de best gewaardeerde accommodaties en dagattracties op Zoover. De awards zijn publieksprijzen en worden vergeven aan de hand van de beoordelingen op de vergelijkingssite.

Binnen de categorie dagattracties worden awards uitgereikt aan het beste attractiepark, de beste dierenpark, beste wellness en het beste museum van Nederland. In de herfstvakantie worden beste attractiepark en dierenpark uitgereikt. Voor de kerstvakantie zijn het beste museum en beste wellness gepland.
   

Meld je aan voor de Zoover nieuwsbrief: iedere week bomvol vakantie-inspiratie!  

Uitgelichte berichten

Redactie

Redacteur

14 oktober - 2013

Reacties