Tien beste campings aan de Nederlandse kust

Redactie - 8 juli 2019

Tien beste campings aan de Nederlandse kust

Redactie - 8 juli 2019

In de zomer bivakkeert menig vakantieganger op campings aan de Nederlandse kust. Zoover onderzocht op basis van duizenden reviews welke campings aan zee het best worden beoordeeld. En wat blijkt? Vakantiegangers vinden Zoutelande, Texel en Terschelling de ultieme kampeerbestemmingen aan zee.

Zoutelande is populair

Maar liefst drie campings in de top tien zijn te vinden in Zoutelande. Minicamping Boogaard in Zoutelande heeft het afgelopen jaar* de hoogste reviewcijfers behaald. Met een 9,83 beoordelen vakantiegangers deze Zeeuwse minicamping als beste camping aan de Nederlandse kust. Ook de Nederlandse Waddeneilanden doen het goed. Camping De Duinkant Terschelling staat met gemiddeld een 9,48 op de tweede plaats. De Texelse campings De Hal en De Robbenjager volgen op de voet en staan op respectievelijk de derde en vierde plaats.

“Kamperen in eigen land is ontzettend populair. In 2018 hebben 17,7 miljoen Nederlanders een binnenlandse vakantie ondernomen waarvan 22 procent op een camping verblijft”, aldus Lieke Peters, woordvoerder bij Zoover. “Dit zijn grote aantallen en dat zien we ook terug in de hoeveelheid reviews die vakantiegangers op Zoover achterlaten. Deze ervaringen zijn ontzettend waardevol voor andere vakantiegangers om een camping te vinden die het beste bij hen past.”

Overige populaire campings aan zee

In de top tien beste campings aan de Nederlandse kust staan verder: Koegras (Julianadorp aan Zee), Wulpen (Cadzand), Ormsby Field (Castricum), Boudewijnskerke (Zoutelande), Muralt (Scharendijke) en Werendijke (Zoutelande). Kijk hieronder voor het complete overzicht.

*Er is gekeken naar de gemiddelde waarderingscijfer van campings aan de Nederlandse kust in de periode van juni 2018 tot en met mei 2019 

De complete top tien:

Waar sta jij deze zomer? Bekijk hier de complete top tien op een rij.

  1. Minicamping Boogaard (Zoutelande)
  2. Camping De Duinkant (Terschelling)
  3. De Hal (Texel)
  4. De Robbenjager (Texel)
  5. Koegras (Julianadorp aan Zee)
  6. Wulpen (Cadzand)
  7. Ormsby Field (Castricum)
  8. Boudewijnskerke (Zoutelande)
  9. Muralt (Scharendijke)
  10. Werendijke (Zoutelande)