#RondjeEuropa: Hoe Is Het Weer In Europa?

Redactie - 21 juli 2016

#RondjeEuropa: Hoe Is Het Weer In Europa?

Redactie - 21 juli 2016

In Nederland genieten we deze week volop van de zomerse temperaturen, maar hoe ziet het weer er eigenlijk uit in het buitenland? Als je nog op vakantie gaat is dat best wel belangrijk. Helemaal als je op het punt staat om te boeken. In #RondjeEuropa kijken we samen met Weeronline.nl hoe het zomerse weer in Europa is.

In het binnenland van Spanje en Portugal warmt het op tot 40 graden terwijl er in Noord-Spanje lokaal kans is op zware onweersbuien. Aan zee is het iets heerlijk zomers met zo’n 30 tot 35 graden. Ook op de Spaanse eilanden Ibiza, Mallorca en Menorca en aan de Franse Cote d’Azur is het fantastisch zomerweer.

ibiza2

[article href=”http://weblog.zoover.nl/voorbereiding/veilig-zon-genieten-supertips/”]

Nog meer onweer
Naast Noord-Spanje komt er ook veel onweer voor in Centraal-Europa. Ga je richting de Alpen op vakantie? Hou dan goed de weersverwachting in de gaten. Door de broeierige warmte komen er dagelijks stevige onweersbuien voor. In het noordoosten van Frankrijk, Duitsland en Oost-Europa komen de komende weken vaak hevige buien voor. Toch is het daar grotendeels ook zomers met temperaturen tussen de 25 en 30 graden.

Voor de verwachtingen buiten Nederland en België raden wij aan om MeteoAlarm.eu bij te houden.

Hitte in Griekenland en Turkije
Zon, zon en nog eens zon in Griekenland en Turkije. Met temperaturen tussen de 35 en 40 graden aan de Turkse kust en het Griekse binnenland. Dankzij de wind is het op Griekse eilanden zoals Rhodos en Karpathos wel een stuk beter uit te houden.

[article href=”http://weblog.zoover.nl/tips/10-tips-tegen-muggen/”]

Kans op natuurbranden
Door de aanhoudende hitte is er in het Middellandse Zee gebied een vergrote kans op natuurbranden. Hou de lokale media goed in de gaten wanneer je gaat kamperen. Op deze manier ben je goed op de hoogte van eventuele bos- of natuurbranden.

Last minutes
Nog geen vakantie geboekt en toch toe aan een aantal dagen of weken zon, zee en strand? Kijk eens bij de last minutes op Zoover of zoek tussen de categorieën hieronder. Fijne vakantie!

Schermafbeelding 2016-07-20 om 10.18.18Schermafbeelding 2016-07-20 om 10.18.55Schermafbeelding 2016-07-20 om 10.19.02