Limburgers Verkiezen Hotel Boven Camping

Redactie - 16 juni 2016

Limburgers Verkiezen Hotel Boven Camping

Redactie - 16 juni 2016

Nederlanders zoeken op Zoover.nl het meest naar campings, hotels en vakantieparken, zo blijkt uit het zoekgedrag van een half miljoen bezoekers. Toch zijn er verschillen te zien als je op provincie niveau kijkt.

Limburgers zoeken anders
Als enige provincie zoeken Limburgers vaker naar hotels dan de rest van Nederland. In de elf andere provincies staan de campings bovenaan de zoekresultaten. Campings staan bij de inwoners van provincie Limburg op de tweede plek, gevolgd door de vakantieparken.

Op de camping

De Randstad
Inwoners uit Noord- en Zuid-Holland en Utrecht zoeken vaker naar appartementen dan de rest van Nederland. Bij deze drie Randstad gemeenten staat de zoekopdracht ‘appartement’ op de derde plek. Bij de rest zijn dat vakantieparken.

En het minst favoriet…
…dat zijn villa’s en pensions. Bij alle Nederlandse provincies staan deze accommodaties op de laatste of een-na-laatse plek in de Zoover.nl zoekopdracht top 10.

Schermafbeelding 2016-06-16 om 12.53.47

Dicht bij huis
Uit het zoekgedrag van een half miljoen Zoover.nl bezoekers blijkt ook dat we het liefst in eigen land blijven. Alleen Zuid-Hollanders en inwoners van de provincie Utrecht zoeken vaker naar een vakantieadres in Frankrijk. Andere favorieten in de top drie zijn Spanje en Italië.

Schermafbeelding 2016-06-16 om 12.54.24

In wat voor soort accommodatie verblijf jij het liefst tijdens je vakantie? Laat het ons in de reacties weten!