Kirchberg Wint Zoover Award Beste Wintersportbestemming

Redactie - 7 november 2016

Kirchberg Wint Zoover Award Beste Wintersportbestemming

Redactie - 7 november 2016

Het Oostenrijkse dorp Kirchberg is de favoriete wintersportbestemming van Zoover.nl beoordelaars! Het dorp krijgt een gemiddeld waarderingscijfer van 9,02 en wint daarmee de Zoover Award voor Beste Wintersportbestemming.

Christoph Stöckl van het Kirchberg informatieburo kwam speciaal vanuit het Oostenrijkse dorp naar Zeist om de Zoover Award in ontvangst te nemen.

Scroll naar beneden voor de complete top 10!

gif

[article href=”http://weblog.zoover.nl/nieuws-onderzoek/nieuw-zoover-winter-weblog/”]

Een nieuwe award
Wintersport is een populaire vakantie in Nederland. Daarom is dit jaar de Zoover Award voor Beste Wintersportbestemming in het leven geroepen. De prijs is uitgereikt op basis van beoordelingen van wintersporters op Zoover.nl van december 2015 tot en met april 2016. Daarbij is gekeken naar de algemene waardering, het uitgaansleven, de cultuur en de omgeving. In totaal zijn er meer dan 25.000 reviews op Zoover.nl meegenomen in de berekening.

“Het is geweldig!”
Vorige week reikten we de award ook uit op het Oostenrijks Toeristenburo in Amsterdam. Marketing & PR Manager Thiebout van den Bergh nam de Zoover Award in ontvangst. “Het is geweldig dat skiliefhebbers Kirchberg zo goed waarderen. Ik ben blij om te zien dat alle investeringen in de winter infrastructuur niet onopgemerkt voorbijgaan en dat dit wordt beloond met een award voor het prachtige Kirchberg!”

kirchberg3

[article href=”http://weblog.zoover.nl/voorpret/kom-wintersportstemming-5-tips/”]

Zoover.nl reviews
Een week op wintersport naar deze regio staat garant voor skiplezier. “Een gezellig dorpje, niet te massaal en super après-ki!”, is onder andere terug te lezen in de reviews. De familie Jansen laat weten dat ze er al jaren met plezier komen en het altijd gezellig is. De heer Zinkk is ook fan van het gebied. “Ondanks dat het niet veel gesneeuwd had kon je toch overal skiën. Ze doen er alles aan voor de toeristen”, schrijft hij.

Bekijk hieronder een aantal foto’s van het gebied die geplaatst zijn bij de reviews.

[article href=”http://weblog.zoover.nl/acties/op-zoek-naar-zoover-vakantiefoto-jaar-2016/”]

De top 10
Kirchberg steekt met kop en schouders boven de andere wintersportbestemmingen uit in de top 10. Opvallend is dat er geen Franse plaatsen in de lijst voorkomen dit jaar. Ook Zwitserland mist.

1. Kirchberg, Oostenrijk – 9,02
2. Lofer, Oostenrijk – 8,60

3. Gerlos / Westendorf / Brixen im Thale, Oostenrijk – 8,59
4. Hopfgarten, Oostenrijk – 8,57
5. Fiss / Ladis, Oostenrijk – 8,54
6. Sölden, Oostenrijk – 8,49
7. Schmallenberg, Duitsland – 8,24
8. Winterberg, Duitsland – 8,19
9. Willingen, Duitsland – 8,11
10. Saalbach / Hinterglemm / Leogang, Oostenrijk – 8,05

Ben jij ook in Kirchberg of een ander gebied op wintersport geweest? Laat dan snel een review achter van het dorp of jouw accommodatie en help andere wintersporters met het kiezen van hun beste vakantieplek.