Griekenland het meest gastvrije vakantieland

Redactie - 17 februari 2016

Griekenland het meest gastvrije vakantieland

Redactie - 17 februari 2016

Altijd al willen weten welk land het meest gastvrij is? Wij hebben het uitgezocht, en wat blijkt? Vakantieliefhebbers vinden de Grieken het meest gastvrij en vriendelijk. In totaal deden meer dan 300 vakantieliefhebbers mee aan het onderzoek. De Grieken zijn openhartig en staan klaar voor iedereen die bij hen aanklopt. Een bekende of een vreemde, dat maakt niets uit. 

Blij met onszelf?

Over de tweede plek in de top 10 zijn de meningen erg verdeeld. Landen als Thailand, Bali en Japan worden vaak genoemd als het om gastvrij en vriendelijkheid gaat. Nederlandse toeristen voelen zich door de Aziatische bevolking erg welkom. Niet vreemd dus, dat Aziatische landen steeds populairder worden. De 3e plek, met 14% van de stemmen, is voor Turkije. De Turken worden gezien als hele vriendelijke mensen waar je snel aan gehecht bent, aldus een respondent. De Nederlander geeft -naast Oostenrijk en Italië- zijn eigen bevolking een gedeelde vierde plek in de lijst. Dit kan te maken hebben dat op vakantie gaan in Nederland heel ‘eigen’ is en men krijgt wat er verwacht wordt.

Doe (eens) vriendelijk(dag)

Voor bovengenoemde landen is de internationale doe vriendelijk dag dus niet echt nodig. Deze dag is in het leven geroepen om eens extra vriendelijk te doen tegen de medemens. De Engelsen, Zwitsers, Fransen en Belgen kunnen deze dag zeker wél ter harte nemen. Deze bevolking wordt als minst gastvrij en vriendelijk beschouwd door de Nederlandse vakantieganger. Zij behalen gezamenlijk slechts 4% van de stemmen.

gastvrij