Dit zijn de goedkoopste wintersportlanden

Redactie - 18 oktober

Een week skiën kost het minst in Bulgarije en Polen. In Frankrijk kun je ofwel heel goedkoop uit zijn, of de hoofdprijs betalen voor je wintersport. Dat blijkt uit de jaarlijkse Ski-Barometer van Hometogo.nl.

Vitosha, Bulgarije

De goedkoopste wintersportlanden zijn…

De vergelijkingssite voor vakantiewoningen bekeek en vergeleek de lokale prijzen voor een skipas en vakantieverblijf in de populairste skioorden in Europa. Een skipas is met €17,89 per dag het goedkoopst in het Bulgaarse Vitosha. In het Franse Courchevel is een vierpersoonsverblijf het duurst met gemiddeld €464 per nacht.

HomeToGo heeft voor dit onderzoek gekeken naar de prijzen van meer dan 100.000 verblijven in de 50 populairste skigebieden in Europa. De verblijfskosten zijn gebaseerd op de gemiddelde kosten per nacht voor een vierpersoonsverblijf per skigebied tijdens het hoogseizoen.

Lech, Oostenrijk

Dit zijn de duurste wintersportlanden

In het Spaanse Baqueira betalen wintersporters dit jaar gemiddeld het meest voor een vierpersoonsverblijf. Tijdens het hoogseizoen moet gemiddeld €464 worden betaald om in de Spaanse Pyreneeën te overnachten. Een absolute uitschieter daarbij is de maand februari waarin een vierpersoonsverblijf €549 per nacht kost! De top drie wordt gecomplementeerd door de luxe skigebieden het Franse Courchevel en Oostenrijkse Lech am Arlberg. Hier kost een vierpersoonsverblijf gedurende het hoogseizoen gemiddeld €449 en €428 per nacht.

Wintersportaccommodaties om in de gaten te houden

Ga je zelf op wintersportvakantie, maar hoef je niet per se naar de goedkoopste wintersportlanden? Houd dan de volgende accommodaties eens in de gaten: ze zijn stuk voor stuk hoog beoordeeld op Zoover. Appartement Les Chalets de l’Adonis in Les Menuires in Frankrijk bijvoorbeeld krijgt van jullie een 8,4. Wintersporter Martijn laat weten via een review: ‘We hebben een goed verblijf gehad. Een leuke week geweest.

Wintersporter Leen verbleef in Hotel Stern in Ehrwald (9,8) in Oostenrijk en vertelt: ‘Lekker ontbijt en prijs/kwaliteit. Bus voor verschillende skipistes stopt rechtover het hotel. Vriendelijk familiehotel, velen komen hier terug. In Ehrwald is alles wat je nodig hebt, ook lekkere pizzeria iets verder van het hotel. Je komt hier niks te kort voor een mooie vakantie.’

Bron: ANP