Belg kijkt op vakantie diepst in het glaasje

Redactie - 30 juli 2014

Belg kijkt op vakantie diepst in het glaasje

Redactie - 30 juli 2014

Belgen zijn de grootste zuiplappen onder Europese vakantiegangers. Met 3,7 glazen per vakantiedag, kijken zij het diepst in het glaasje. Nederlanders zeggen op vakantie gemiddeld 3,3 glazen alcohol per dag te nuttigen. Daarmee staan we in de top van de Europese vakantiegangers qua alcoholgebruik. Dit blijkt uit een Europese enquête van Zoover onder 4000 vakantiegangers.

Van de Nederlanders zegt zo’n 28% het te houden bij 1 glas of minder en 34% nuttigt 1 tot 3 glazen per dag. Meer dan 10 glazen per dag wordt door 9% genuttigd en 2% geeft aan niet meer te weten hoeveel ze hebben gedronken.

Gemiddeld aantal glazen alcohol op een vakantiedag


Belgen drinken het meest tijdens vakantie, Polen grootste groep stevige drinkers

De Belgen lopen maar net voor op de Denen die 3,72 glazen per dag achterover tikken. De Engelsen vinden we terug op de derde plaats. Poolse vakantiegangers staan op de 10e plaats, er zijn veel gematigde Poolse drinkers. Wel zijn de Polen de stevigste drinkers van Europa. Maar liefst 13% zegt meer dan 10 glazen per dag te drinken en 8% weet het echt niet meer.

Nederlanders staan op de vierde plaats, ruim voor de Italianen die naar eigen zeggen het voorzichtigst zijn met alcohol op vakantie.

Op Ibiza meeste overlast dronken mensen

Vakantiegangers klagen het meest over overlast op Ibiza. Vooral Sant Antoni waar veel Engelse jongeren hun vakantie doorbrengen gaat het in de beoordelingen vaak over dronken mensen. In bijna 5% van de beoordelingen over San Antoni gaat het over overlast door alcohol.

Ook in de beoordelingen over Mallorca wordt veel gesproken over dronken mensen.

Plaats Bestemming Land Overlast
1. Sant Antoni Ibiza Spanje  4,62%
2. Playa d’en Bossa Ibiza Spanje  2,78%
3. Playa de Palma Mallorca Spanje  2,60%
4. El Arenal Mallorca Spanje  2,52%
5. Malia Kreta Griekenland  1,98%

Wijn populairder dan bier

Wijn is op vakantie de populairste drank. Maar liefst 36% geeft hier de voorkeur aan, tegenover 31% die kiest voor bier. Cocktails en Mixdrankjes zijn ook populair.

Meest gedronken drank
Wijn 36%
Bier 31%
Cocktail 16%
Mixdrank 8%
Sangria 4%
Lokaal gebrouwen 4%
Champagne 2%