In deze 10 zwembaden neem je de beste duik

Redactie - 18 januari 2017

In deze 10 zwembaden neem je de beste duik

Redactie - 18 januari 2017

[zcontent href=”https://www.zoover.nl/blog/zoover_content/zoover-vakantieweken-spanje/”]

De zomer komt eraan! Natuurlijk zoek je tijdens je vakantie ook verkoeling. Daarom hebben wij honderdduizenden Zoover.nl reviews van afgelopen zomer doorgenomen om te kijken waar je de best gewaardeerde zwembaden vindt. Deze top 10 is dus ontstaan dankzij jullie beoordelingen. Bedankt daarvoor!

Vorig jaar was Nederland slechts één keer vertegenwoordigd en was een Turks zwembad favoriet. Dit jaar vinden we een stuk meer Nederlandse accommodaties terug in de lijst en is er een nieuwe nummer 1!

[article href=”https://www.zoover.nl/blog/toplijstje/10-hoogst-gewaardeerde-campingzwembaden-in-languedoc-rousillon/”]

De 10 best gewaardeerde zwembaden op Zoover.nl

10. Wedderbergen – Nederland

Vorige zomer stond het zwembad van deze Groningse camping op de negende plek. Dit jaar zijn ze de hekkensluiter van onze top 10. Camping Wedderbergen ontving een stuk minder reviews over het zwembad, maar deze waren uiteindelijk alsnog enorm positief. Ze mogen deze mooie plek dus danken aan alle mensen die een fijne duik hebben genomen afgelopen zomer!

Zo laat Schepers weten dat het zwembad erg in trek was bij haar kinderen en schrijft Esther: ‘Overzichtelijk zwembad met leuke glijbanen!’

Schermafbeelding 2016-06-09 om 14.47.30
Beeld: wedderbergen.nl

9. Le Grand Dague – Frankrijk

De eerste nieuwe binnenkomer in deze top 10 is de Franse camping Le Grand Dague in de Dordogne. Het zwembad werd met gemiddeld een 8 gewaardeerd tijdens de zomerperiode.

‘Zwembad is geweldig! Mooie zachte ondergrond en de wildwaterbaan zorgde voor veel vertier’, schrijft Eveline in een review.

[article href=”https://www.zoover.nl/blog/algemeen/vliegen-kind-check-regels/”]

8. De Bonte Wever – Nederland

Waar er vorig jaar maar één Nederlandse accommodatie met zwembad in de top 10 stond, is ons land dit jaar beter vertegenwoordigd. Op plek 8 staat hotel De Bonte Wever in Assen. Meer dan 100 beoordelaars lieten weten afgelopen zomer een goede plons te hebben genomen in het zwembad.

Het hotel heeft naast een bowlingbaan en natuurlijk hotelkamers een openbaar zwembad waar veel locals gebruik van maken.

7. Center Parcs Het Meerdal – Nederland

Op de zevende plek in onze top 10 vinden we gelijk nog een Nederlands zwembad. Dit vakantiepark heeft een enorm Aqua Mundo waar alle bezoekers gebruik van kunnen maken. De meerdere glijbanen en wildwaterbaan zorgen ervoor dat er extra hoge reviews voor het zwembad binnenkwamen.

6. Quinta do Retiro – Portugal

In het Portugese binnenland ligt het vakantiepark Quinta do Retiro. Hier vind je vooral rust en een aantal kleine dorpjes. Ideaal als je écht even uit de dagelijkse sleur en chaos wilt ontsnappen. De accommodatie krijgt een 9,3 en daar is het zwembad een groot onderdeel van.

Gasten zijn te spreken over de fijne ligging en relaxte sfeer rondom het zwembad. Zie jij jezelf hier al een duik nemen?

[article href=”https://www.zoover.nl/blog/algemeen/droomvakantie-portugal-10-fantastische-bezienswaardigheden-algarve/”]

5. Alpenferienpark Reisach – Oostenrijk

Op de vijfde plaats vinden we camping Alpenferienpark Reisach in het prachtige Oostenrijk. Op dit moment zul je hier vooral sneeuw vinden, maar in de zomer is dit een favoriete vakantiebestemming van veel Nederlanders.

In plaats van een chloorzwembad vind je hier een natuurzwembad. ‘Het wordt gezuiverd door planten en is heerlijk schoon!’, schrijft A.J. van Luik in een review.

4. Center Parcs Erperheide – België

Center Parcs komt dit jaar twee keer terug in onze top 10. Het park Erperheide bij onze zuiderburen vinden we terug op plek 4. Ook dit vakantiepark heeft zijn eigen Aqua Mundo waterparadijs waar meerdere glijbanen en zwembaden te vinden zijn.

In de reviews is vooral terug te lezen dat de kinderen erg veel plezier beleven aan het grote zwembad.

3. Sherwood Dreams Resort – Turkije

Vorig jaar nog op de eerste plek, dit jaar zakt het Turkse Sherwood Dreams Resort twee plaatsen. Er kwamen iets minder reviews binnen over het zwembad, maar de beoordelingen die werden gegeven waren alsnog erg positief. Het zwembad kreeg gemiddeld een 9!

Onder andere Danny en een Belgische review schrijver laten weten dat het zwembad elke dag extreem schoon is. ‘Groot pluspunt: de gratis flesjes water die rondom het zwembad te vinden zijn!’, valt terug te lezen.

Schermafbeelding 2016-06-13 om 11.14.00
Foto: sherwooddreamresort.com

[article href=”https://www.zoover.nl/blog/toplijstje/6-beste-hotels-kindvriendelijke-all-inclusive-vakantie-naar-turkije/”]

2. Casa Callas – Spanje

Nieuwkomer zijn en gelijk een de tweede plek veroveren: Casa Callas aan de Costa Blanca doet het gewoon. Dit appartementencomplex heeft zijn eigen zwembad waar de gasten gebruik van kunnen maken.

In de reviews lezen we onder andere: ‘Wat een paradijs’, ‘Je wordt hier op je wenken bediend en ‘Prachtige tuin en zwembad.’ De accommodatie krijgt dan ook niet voor niets een 9,6 en gemiddeld een 10 voor het zwembad.

1. Amarandos Villas – Griekenland

En het best gewaardeerde zwembad vinden we in Griekenland! Op het eiland Lefkada in het dorpje Marantochori liggen vijf ruime villa’s met een wijds uitzicht over de zee. Wij snappen wel dat dit jullie favoriete zwembad is!

‘Wat is het toch prachtig om vanuit je hangmat bij het zwembad zo over de zee uit te kijken’, schrijft Smits in een review.

[article href=”https://www.zoover.nl/blog/ontdekken/eilandhoppen-in-griekenland-10-gave-griekse-eilanden/”]

Ben jij afgelopen jaar op vakantie geweest in een accommodatie met zwembad? Laat dan ook een review achter op Zoover.nl!