Zonvakantie in februari: 12x zonzekere & warme bestemmingen

Redactie - 28 januari 2019

Zonvakantie in februari: 12x zonzekere & warme bestemmingen

Redactie - 28 januari 2019

In januari werden we al op sneeuw getrakteerd. De temperaturen zijn laag, de zon laat zich maar weinig zien de laatste tijd. Ben je helemaal klaar met de kou? Verwen jezelf en boek een zonvakantie in februari. Ik geef je graag wat zonzekere tips.

Gran Canaria Canarische Eilanden

Beeld: Fausta García via Unsplash

Europa

• Canarische Eilanden

Je hoeft niet naar de andere kant van onze aardbol te vliegen om in de winter wat zonnestralen mee te pakken. De Canarische eilanden, bestaande uit El Hierro, Fuerteventura, Gran Canaria, La Gomera, Lanzarote, Chinijo Archipel, La Palma en Tenerife, meten in de maand februari een gemiddelde dagtemperatuur van zo’n 20 °C. Heerlijk zonder jas naar buiten, de zon op je gezicht en genieten maar.

Overweeg je de zon op te te gaan zoeken op Tenerife? Hotel Bahia Principe Tenerife & Costa Adeje krijgt een gemiddelde beoordeling van 8,4. Esther Ordas is enorm enthousiast en geeft het hotel zelfs een 9. ‘Een ontzettend goed hotel dat uit twee gebouwen bestaat. Wij zaten in het bij gebouw en vonden het daar heerlijk omdat het wat rustiger was. Mooie ruime kamer en goed schoon! Dagelijks werd de minibar ook gevuld. Het eten in dit hotel is heerlijk, veel afwisseling en heel veel keus. Het zwembad was een beetje verwarmd wat wij ook fijn vonden in plaats van in een ijskoud bad te moeten plonsen, het zwembad heeft zout water.’

Beeld: hnijssen via Pixabay

Afrika

Wanneer je iets langer in het vliegtuig vertoeft (gemiddeld 6 tot ruim 8 uur) zijn de temperaturen bij aankomst een stuk hoger. Geniet je meer van een dagtemperatuur van rond de 30 °C, kies dan voor een van deze heerlijke bestemming in Afrika.

Ben je op zoek naar het echte bounty eiland-gevoel? Zanzibar is dan precies wat je zoekt. Deze parel voor de kust van Tanzania laat je de kou in Nederland in een klap vergeten. Hotel Reef & Beach Resort ontvangt van de reviewers het prachtige gemiddelde cijfer 8,6. Gina verbleef er tijdens de kerstdagen en geeft het resort zelfs een 10. ‘Een super vakantie gehad!! Super aardig personeel, kamers goed schoon gehouden. Het eten was heerlijk’

Beeld: Mariamichelle via Pixabay

Caribisch gebied

Ai ai ai, ik weet niet hoe het met jou zit, maar ik kan amper een bestemming kiezen uit dit lijstje. Wordt het een van de Antilliaanse eilanden of genieten van reggae en rum op Jamaica? Combineer je je zonvakantie met wat cultuur in Mexico of ga je toch liever naar de stranden van Cuba?

Beeld: sasint via Pixabay

Azië

Wat mij betreft is Azië altijd een goed idee. Goa, van oudsher een populaire plaats onder hippies, is dé plek in Azië waar je je strandvakantie combineert met leuke markten, strandtentjes en volop feesten. Wanneer je in februari de Thaise zon op zoekt ben je het regenseizoen precies voor.

Afgelopen jaar vertoefde ik op Koh Lanta, een prachtig eiland, een echte aanrader. Nakara Long Beach Resort is een fijne uitvalbasis op het eiland. Niet voor niets wordt het beoordeeld met een 8,1. Ginny Abbink doet er nog een schepje bovenop en geeft het resort een 9. ‘Nakara beach resort heeft prachtige romantische huisjes op een steenworp afstand van het strand. Heerlijke ligging. Prachtige accommodatie. Restaurant ook prima en kwaliteit eten prijs iets hoger dan buiten de deur maar prima betaalbaar. Goede service en vriendelijk personeel.’