Voorjaarsvakantie 2020: fijne bestemmingen met zongarantie

Redactie - 1 februari 2020

Voorjaarsvakantie 2020: fijne bestemmingen met zongarantie

Redactie - 1 februari 2020

Ben jij he-le-maal klaar met de winter? Gelukkig staat de voorjaarsvakantie voor de deur. Het perfecte moment om de kou te ontvluchten en je vitamine D op te krikken. Op zoek naar een fijne bestemming met zongarantie? Wij tippen deze zonbestemmingen in de voorjaarsvakantie 2020.

Tenerife

De Canarische Eilanden

Vier jij je voorjaarsvakantie het liefst in Europa? Boek dan een vakantie naar de Canarische Eilanden. Door het milde klimaat is deze Spaanse eilandengroep by far de populairste winterzonbestemming van Europa. De zon schijnt er in februari gemiddeld zeven uur per dag en met een beetje geluk stijgt het kwik zelfs boven de 20 graden.

Combineer je een strandvakantie graag met mooie wandelingen in de natuur? Kies dan voor Tenerife! Het grootste Canarische eiland is niet alleen een paradijsje voor strandaanbidders, maar ook voor natuurliefhebbers. Nog op zoek naar een fijn hotel? Dan tippen wij Hotel H10 Conquistador. Voor dit hotel in Playa de las Américas regent het tienen in de reviews op Zoover. Ook reviewer Lex is enthousiast: ‘Onverwacht op vakantie gegaan en snel dit hotel geboekt, maar wat een top keuze. Erg blij dat ik voor dit hotel heb gekozen. Het personeel verdient een dikke 10!’

Kaapverdië

Kaapverdië

Liever nog iets hogere temperaturen en minder kans op regen? Dan moet je op de zonovergoten Kaapverdische Eilanden zijn! Op dit tropische paradijsje voor de westkust van Afrika loopt de temperatuur in februari met gemak op naar de 25 graden. Na zes uurtjes vliegen sta je in een compleet andere wereld. Een zonnige wereld met wuivende palmbomen, hagelwitte stranden en een azuurblauwe zee. De ideale bestemming voor een flinke dosis vitamine D in de voorjaarsvakantie.

Egypte

Egypte

Ook Egypte ligt op zo’n zes uurtjes vliegen. Met tien zonuren per dag en een gemiddelde temperatuur rond de 22 graden is dit Afrikaanse land de perfecte voorjaarszonbestemming. Niet alleen een paradijsje voor zonaanbidders en duikfanaten, maar ook voor de cultuursnuivers onder ons. In het land van de farao’s en piramides struikel je namelijk over de culturele schatten. En juist in februari, als het niet te warm is, is het weer ideaal om al die archeologische rijkdom te gaan bewonderen.

Dubai

Dubai

Een zonnige stedentrip aan het strand? Vlieg in zes uurtjes naar Dubai. In het Verenigde Arabische Emiraat daalt het kwik zelden onder de 20 graden en valt er nauwelijks regen. Wissel lekker luie dagen aan het strand af met een safari in de woestijn of ga uitgebreid shoppen in de sprookjesachtige souks of ultramoderne shopping malls. Dubai is een stad van uitersten, waar je je ogen uit zult kijken. Vooral vanaf de Burj Khalifa: het hoogste gebouw ter wereld.

Aruba

De ABC-eilanden

Voor de ABC-eilanden moet je iets langer in het vliegtuig zitten, maar dan heb je ook wat! Deze eilanden in de Caribische zee blijven toch een old time favorite onder de zonbestemmingen in de voorjaarsvakantie 2020. Of je nu voor Aruba, Bonaire of Curaçao kiest: je komt nooit bedrogen uit. De zon schijnt er volop en de thermometer tikt dagelijks de 30 graden aan. De ultieme bestemming voor een zonnige relaxvakantie. Gaat jouw voorkeur uit naar Aruba? Lekker slapen doe je bij Appartement Paradera Park of Hotel Arubiana Inn.

Florida

Florida

Met de kids vakantie vieren met zongarantie? Kies dan in de voorjaarsvakantie voor Florida. Deze Amerikaanse staat wordt voor niets de sunshine state genoemd. Het is wel tien uur lang vliegen, maar je kinderen zullen het geweldig vinden. In Florida struikel je namelijk over de pretparken: van SeaWorld en de Universal Studios tot Disney World. Kun je op Instagram lekker de blits maken met een zonnige selfie met Mickey Mouse aan je zijde.