Zo netjes moet je de hotelkamer achterlaten

Redactie - 26 september 2018

Zo netjes moet je de hotelkamer achterlaten

Redactie - 26 september 2018

Het bed afhalen of zelfs het afval weggooien. Hoe netjes moet je een hotelkamer eigenlijk achterlaten? Zoover geeft advies!

Schoonmaakpersoneel in hotels

Kamermeisjes of kamerjongens (ja, zo heet dat als we het over het mannelijke schoonmaakpersoneel hebben), hebben het regelmatig zwaar te verduren. Weinig tijd per kamer, een niet al te riant salaris en dan ook nog die verrassing elke keer als je een kamerdeur opent. Je weet nooit hoe gasten de ruimte hebben achtergelaten.

Gedraag je als gast

Als je bij vrienden of familie gaat logeren, laat je jouw kamer ook netjes achter. Klinkt logisch toch? Kijk, het hotelpersoneel verwacht nog wel wat te moeten doen. Dus je hoeft niet de badkamer te schrobben of de kussens precies zo neer te leggen zoals je ze aantrof, maar het is fijn als het personeel zo snel mogelijk echt kan gaan schoonmaken.

Uitzonderingen

Moest je je haasten naar het vliegveld? Of heb je een goed feestje gehad en was je niet in staat om nog op te ruimen? Laat dan een fooi achter. Een fooi en een handgeschreven excuusbriefje maakt een hoop goed voor het personeel.

Hotelkamer etiquette

Ja, je betaalt ook voor de schoonmaak van je hotelkamer, maar dat betekent niet dat je het personeel niet met respect hoeft te behandelen. Mocht het niet lukken om de kamer netjes achter te laten, dan kun je dat ‘oplossen’ met een fooi en een persoonlijk briefje. Denk aan een ander voordat je jouw hotelkamer verlaat!

Hoe laat jij je hotelkamer achter? Laat het weten in een reactie!