Wintersportvakantie Zwitserland 2019: de 5 beste skigebieden

Redactie - 12 november 2019

Wintersportvakantie Zwitserland 2019: de 5 beste skigebieden

Redactie - 12 november 2019

Nog even en wintersportseizoen barst weer los! Wil jij dit seizoen op de lange latten staan in Zwitserland? Zoover tipt deze vijf skigebieden voor een wintersportvakantie Zwitserland 2019/2020. En ben je eenmaal op wintersportvakantie in Zwitserland geweest, dan wil je nooit meer iets anders.

Wintersportvakantie Zwitserland

1. Wintersportvakantie Zwitserland in veelzijdige Jungfrau Region

In het veelzijdige wintersportgebied Jungfrau Region kun je terecht voor zowel sportieve uitdagingen als gezelligheid. Met meer dan tweehonderd kilometer aan pistes van alle niveaus, staat Jungfrau Region garant voor een geslaagde wintersportvakantie Zwitserland. Het White Elements Snowpark voor freestylers, de winterwandelpaden en de tientallen kilometers aan langlaufloipes maken het wintersportfeestje compleet.

Populaire dorpen in de Jungfrau Region zijn Grindelwald en Kleine Scheidegg – Männlichen, waar je onder andere op de Lauberhorn richting Wengen kunt skiën. Wie tijdens een wintersport in de Jungfrau Region op zoek is naar après-ski, moet in Grindelwald zijn! Zowel op de piste, maar met name in het dorp zijn gezellige bars.

Wintersportvakantie Zwitserland

2. Zermatt: wintersportvakantie voor beginners en pro’s

Onverminderd populair onder wintersporters van over de hele wereld is Zermatt. Waarschijnlijk een van de bekendste en drukste wintersportgebieden in Zwitserland. In dit gigantische skigebied kun je je uitleven op honderden kilometer aan pistes. Dankzij de veelzijdigheid zijn ze geschikt voor zowel beginners als echte pro’s. Ook na een dag op de witte hellingen of op een pisteloze dag valt er in Zermatt genoeg te ondernemen. Je kunt rodelen, een rondje schaatsen op de ijsbaan, wandelen met uitzicht op de Matterhorn of je wagen aan het beklimmen van een bevroren waterval. Ook is Zermatt een van de weinige plekken in de Alpen waar je kunt heliskiën. Moe van het actieve buitenleven? Slaap de volgende dag lekker uit bij Hotel Park Beau Site.

Wintersportvakantie Zwitserland

3. Wintersport in Saas-Fee: wintersportparadijs voor kinderen

De pistes van Saas-Fee reiken tot een hoogte van maar liefst 3.600 meter, dus over sneeuw hoef je je geen zorgen te maken. Met een totaal van honderd kilometer aan pistes behoort het skigebied van Saas-Fee niet tot de grootste van de Alpen. Een ideale mix tussen brede, blauwe afdalingen en steilere, uitdagende pistes liggen hier voor je klaar. Bovendien is Saas-Fee een sneeuwparadijs waar de hele familie zich thuis voelt. Er is een glooiende oefenweide met kinderlift waar de eerste meters op gemaakt kunnen worden. Na het skiën hoeven kinderen zich hier ook niet te vervelen. Alpenachtbaan, snowtubing, kinderdisco, het zorgt voor oneindige wintersportpret!

Nog op zoek naar een accommodatie in Saas-Fee? Lekker slapen tijdens je wintersportvakantie doe je bij Hotel Parkhotel. Reviewer Stefaan Campens geeft het hotel een 9: ‘Hotel Parkhotel is heel centraal gelegen en toch is het een heel rustige bestemming. Dhr. en mevr. Rossi maken de verwachtingen helemaal waar. Dit is een topbestemming op een toplocatie.’

Wintersportvakantie Zwitserland

4. Wintersport in Zwitserland: skiën in Davos

Naast internationaal te worden geroemd als kuuroord en congrescentrum, is Davos toch vooral bekend als een fantastische wintersportbestemming. Aan weerszijden van het dorp vind je de zes skigebieden: Parsenn-Gotschna, Madrisa, Jakobshorn, Pischa, Rinerhorn en Schatzalp, met in totaal ruim driehonderd kilometer aan gemarkeerde pistes. Parsenn is het meest populair, het grootst en een plek vol uitdagingen. Madrisa, Rinerhorn en Schatzalp bieden winterplezier voor het hele gezin. De Jakobshorn is geliefd bij zowel beginnende als gevorderde wintersporters. Freestylers vermaken zich in Pischa, een van de grootste off-piste gebieden van Zwitserland.

Wintersportvakantie Zwitserland

5. Sankt Moritz: wintersport in het grootste skigebied van Zwitserland

Ben je op zoek naar een wintersportvakantie Zwitserland waarbij je eindeloos kunt skiën? Kies dan voor een wintersportvakantie in Sankt Moritz. Met driehonderdvijftig kilometer aan pistes is Sankt Moritz het grootste skigebied van Zwitserland, nog voor Davos en Zermatt. Skiën op brede pistes met geweldige uitzichten doe je in skigebied Engadin St. Moritz. Corviglia is geliefd bij families en Corvatsch beschikt over tal van uitdagende afdalingen. Skigebied Diavolezza is honderd procent sneeuwzeker, dankzij pistes rond de 3.000 meter. Groot pluspunt: dankzij de grote hoogte en de gletsjers heeft Sankt Moritz een heel lang skiseizoen. Ook kun je hier uitstekend wandelen en langlaufen. Dus de ideale bestemming voor een wintersportvakantie Zwitserland!