Bij Kroatië denk je misschien niet meteen aan wintersport, want het land staat vooral bekend als bestemming voor een zonvakantie. Maar het Zuidoost-Europese land heeft ook een aantal skigebieden en is daarom een geweldige wintersportbestemming. Wil jij dit seizoen op de lange latten staan in Kroatië? Zoover tipt deze drie skigebieden voor een wintersportvakantie Kroatië 2019/2020.

Wintersportvakantie Kroatië

1. Wintersportvakantie Kroatië: skiën in Sljeme

Het skigebied Sljeme is gelegen op de top van de berg Medvednica, direct ten noorden van Zagreb. Vanuit de Kroatische hoofdstad ben je in slechts twintig minuten met de auto in het wintersportgebied. Hier kun je skiën en snowboarden op ongeveer vier kilometer aan pistes, er zijn drie liften en de hoogte van het gebied is ongeveer 730 tot 1.030 meter. De pistes en liften zijn gelegen aan de noordelijke kant van de berg. Ondanks de lage ligging is Sljeme een sneeuwzeker wintersportgebied. En voor het geval er toch te weinig winterse neerslag valt, de sneeuwkanonnen zorgen ervoor dat je altijd kunt skiën. Sneeuwpret verzekerd dus tijdens je wintersportvakantie Kroatië.

Wintersportvakantie Kroatië

2. Platak: wintersport in het grootste skigebied van Kroatië

Ben je op zoek naar een wintersportvakantie Kroatië waarbij je eindeloos kunt skiën en snowboarden? Kies dan voor een wintersportvakantie in Platak, 150 kilometer van hoofdstad Zagreb. Dit skigebied ligt op een hoogte van 1.100 tot 1.363 meter in het Primorje-Gorski Kotar berggebied. Platak is het grootste skigebied van Kroatië, nog voor Sljeme en Čelimbaša. De blauwe pistes zijn 3,2 km, de rode piste 1,8 km lang en je hebt de beschikking over in totaal vijf liften.

Bovendien is Platak een sneeuwparadijs waar de hele familie zich thuis voelt. Er is een glooiende oefenweide waar de kinderen hun eerste meters op de lange latten kunnen maken. Ook na een dag op de witte hellingen of op een pisteloze dag valt er in Platak genoeg te ondernemen. Je kunt rodelen, langlaufen en mooie winterse wandelingen maken. Overnachten doe je het beste in Vakantiehuis Klaudio.

Wintersportvakantie Kroatië

3. Čelimbaša: wintersportvakantie voor beginners

Ook het wintersportgebied Čelimbaša ligt in het Primorje-Gorski Kotar berggebied. In tegenstelling tot Platak ligt dit skigebied aanzienlijk lager, op een hoogte van 840 tot 1.075 meter. Vermijd jij liever de drukte, dan is Čelimbaša echt een wintersportgebied voor jou. Deze minder bekende wintersportbestemming ligt in de Kroatische gemeente Mrkopalj. Voor gevorderde wintersporters biedt dit kleine skigebied – 2,8 kilometer om te skiën en te snowboarden – met overwegend rode pistes waarschijnlijk te weinig uitdaging. Maar dankzij de eenvoudige pistes is Čelimbaša zeer geliefd bij gezinnen en beginnende wintersporters. Groot pluspunt: de regio is behoorlijk sneeuwzeker. Een skivakantie in Kroatië staat gegarandeerd voor oneindige wintersportpret!

Uitgelichte berichten

Marcel

Redacteur

30 november - 2019

Reacties