Deze wellnessfaciliteiten moet je echt eens ervaren

Redactie - 20 oktober 2018

Deze wellnessfaciliteiten moet je echt eens ervaren

Redactie - 20 oktober 2018

Het is weer volop najaar. Het perfecte seizoen voor een ontspannen dagje uit in een wellnessresort. Je heerlijk opwarmen in de sauna, onderdompelen in een kruidenbad of ontspannen in de hottub. Wil je weten welke wellnessfaciliteiten in Nederland je dit najaar echt eens moet proberen? Lees dan snel verder!

Pier Scheveningen

Beeld via Unsplash: Nine Kopfer

Floaten op de Pier in Scheveningen

Ultiem ontspannen op een unieke locatie? Ga floaten op de Pier in Scheveningen! Gewichtloos en zonder prikkels drijven op Epsomzout water in een speciale floatroom. Een doeltreffende ontspanningsmethode, want een uur floaten staat gelijk aan vijf uur slapen. Je kunt op diverse locaties in Nederland floaten, maar een van de meest unieke is toch wel FloatCenter de Pier in Scheveningen. Boven de Noordzee met een magnifiek uitzicht over de zee en de boulevard. Wat een heerlijke plek om te ontspannen. Overigens kun je ook meteen blijven slapen bij Hotel de Pier Suites.

Het eerste Sauna Theater van Europa

Voor een echt bijzondere wellness ervaring moet je in Thermen Soesterberg zijn. Hier opende vorig jaar het eerste Sauna Theater van Europa. Een unieke belevenis waar wellness en theater elkaar ontmoeten door middel van licht- en geluidshows. Elke opgietshow is een boeiend verhaal dat al je zintuigen prikkelt.

En alsof dat nog niet genoeg is, vind je in Thermen Soesterberg de grootste opgietsauna van Europa. Daarnaast is het Beautycentrum dit jaar compleet vernieuwd en werd Thermen Soesterberg in 2018 uitgeroepen tot leukste uitje van de provincie Utrecht. Redenen genoeg dus voor een bezoekje aan Soesterberg. En wil je graag blijven slapen in de buurt? Boek dan een nachtje bij Conferentiehotel Kontakt der Kontinenten.

sauna

Beeld via Pixabay: Zerocool

Een uniek belevingsprogramma in Thermen Bussloo

Zet Thermen Bussloo maar alvast op je lijstje, want dit beauty & wellnessresort werd dit jaar uitgeroepen tot Beste Uitje van Nederland. En dat is natuurlijk niet voor niets. Thermen Bussloo is een van de mooiste en grootste wellnessresorts van Nederland en beschikt over meer dan vijftien verschillende sauna’s, rustruimten, baden en restaurants. Als klap op de vuurpijl bieden ze een uniek (gratis) belevingsprogramma aan. Om je bezoek zo compleet mogelijk te maken, kun je kosteloos kiezen uit meer dan 25 verschillende opgietingen en rituelen. Als dat geen complete wellness ervaring wordt.

Klankschalen

Beeld via Pixabay: Fosar

Klankschaalsessies in de Zwaluwhoeve

Een van de wellnesstrends in 2018 is geluidstherapie en met name klankschaalsessies zijn erg populair. Zo kun je bijvoorbeeld in het bekende wellnessresort de Zwaluwhoeve deelnemen aan dit bijzondere ritueel met Tibetaanse klankschalen. Tijdens de sessie worden verschillende klankschalen gebruikt om je lichaam geheel te laten ontspannen en stress te verminderen. De unieke klanken en trillingen die hierbij vrijkomen zorgen voor een bijzondere sensatie: een soort innerlijke massage. Dat klinkt toch als muziek in de oren?

Vanaf mei 2019: duizend-en-één-nacht wellnessbeleving

Voor deze laatste tip moet je nog even geduld hebben, maar dan heb je ook wat. Op dit moment verrijst er namelijk een mega wellnessresort aan het water van recreatiegebied de Berendonck in Wijchen. Thermen Berendonck, de grote sauna-zus van Thermen Bussloo, wordt gebouwd rondom het thema van duizend-en-één-nacht. Op 1 mei 2019 opent het resort voor publiek en kun je komen ontspannen in oosterse sferen.

Heb jij nog tips voor een ontspannen dagje wellness? Laat dan hieronder een reactie achter.