Welke vaccinaties zijn verplicht en welke aanbevolen?

Redactie - 18 juni 2019

Welke vaccinaties zijn verplicht en welke aanbevolen?

Redactie - 18 juni 2019

Ga je een verre reis maken naar een exotische bestemming? Grote kans dat je je moet laten inenten. Maar welke vaccinaties zijn verplicht en welke aanbevolen? Een verplichte vaccinatie wordt door een land zelf verplicht gesteld. Zonder zo’n verplichte vaccinatie kom je het land niet in. Een aanbevolen vaccinatie is niet verplicht, maar wordt voor bepaalde bestemmingen wel geadviseerd omdat je anders kans loopt op infectieziekten. Wij hebben de verplichte en aanbevolen vaccinaties voor populaire vakantiebestemmingen voor je op een rij gezet.

Vaccinatie

Vaccinaties Thailand

Om vakantie te vieren in Thailand heb je geen verplichte vaccinatie nodig. Wel worden DTP en Hepatitis A vaccinaties aanbevolen voor een gezond verblijf. Voor sommige gebieden worden ook malariapillen aangeraden, informeer hiernaar bij de GGD.

Vaccinaties Egypte

Ga je op vakantie naar Egypte en kom je uit een risicoland voor gele koorts? Dan is de gele koorts vaccinatie verplicht. DTP en Hepatitis A zijn aanbevolen vaccinaties voor Egypte. Wil je geen gezondheidsrisico lopen? Haal dan die inentingen om vervolgens onbezorgd vakantie te vieren bij Hotel Sunrise Crystal Bay Resort. Trotse eigenaar van een gouden Zoover Award. Volgens reviewers Piet en Gerrie helemaal terecht, want zij vonden dit resort: ‘zo geweldig mooi. In één woord super.’

Vaccinaties Indonesië

Een relaxvakantie op Bali in het vooruitzicht? Vergeet je inentingen niet! Voor Indonesië worden de vaccinaties tegen DTP en Hepatitis A aanbevolen. Als je langer dan vier weken naar Papoea of Papoea-Nieuw-Guinea reist, is een poliovaccinatie verplicht. Vraag bij de GGD ook even na voor welke gebieden malariapillen aanbevolen worden.

Marokko

Vaccinaties Marokko

Op stedentrip naar Marrakech of een rondreis door de Sahara? Houd er dan rekening mee dat vaccinaties tegen DTP en Hepatitis A aanbevolen worden als je naar Marokko reist.

Vaccinaties Gambia

Ga je op vakantie naar Gambia? Dan worden er maar liefst drie vaccinaties aanbevolen: DTP, Hepatitis A en gele koorts. De gele koorts vaccinatie wordt niet alleen aanbevolen, maar is zelfs verplicht als je uit een risicoland voor gele koorts komt. Daarnaast is een cholerastempel in je vaccinatieboekje verplicht als je Gambia over land binnen reist. Informeer bij de GGD ook of malariapillen worden aanbevolen.

Vaccinaties Kenia

Ook als je op vakantie naar Kenia gaat, worden er maar liefst drie vaccinaties aanbevolen: DTP, Hepatitis A en gele koorts. De gele koorts vaccinatie wordt niet alleen aanbevolen, maar is zelfs verplicht als je uit een risicoland voor gele koorts komt. Houd ook rekening met malaria en informeer hiernaar bij de GGD.

Vaccinaties Mexico

Als je vakantie gaat vieren in Mexico, worden vaccinaties tegen DTP en Hepatitis A aanbevolen. Er zijn geen verplichte vaccinaties om het land binnen te komen.

Vaccinaties Zuid-Afrika

Op safari naar Zuid-Afrika? Geweldig plan, maar houd er wel rekening mee dat een vaccinatie tegen DTP aanbevolen wordt. Verblijf je onder onhygiënische omstandigheden? Dan kun je je beter ook laten inenten tegen Hepatitis A. De gele koorts vaccinatie is alleen verplicht als je uit een risicoland voor gele koorts komt. Of malariapillen nodig zijn, is afhankelijk van het seizoen en welk gebied je bezoekt. Informeer hiernaar bij de GGD.

Turkije

Vaccinaties Turkije

Voor Turkije geldt geen verplichte vaccinatie. Toch worden er wel vaccinaties aanbevolen, namelijk tegen DTP en Hepatitis A. Ook als je een all inclusive vakantie boekt! Bijvoorbeeld bij een van onderstaande accommodaties in Turkije:

Hotel Saturn Palace      Club Paradiso
Side Star Park                 Titan Garden
Dream World Aqua       Hotel Grand Seker

Bron: GGD