We Zijn er Bijna #5: Kees en Truus worden uitgelachen

Redactie - 20 augustus 2019

We Zijn er Bijna #5: Kees en Truus worden uitgelachen

Redactie - 20 augustus 2019

We starten op een prachtige bergweg in Montenegro met een oogverblindend uitzicht over de baai van Kotor. De reis van de groep We Zijn er Bijna gaat van Buljarica, Montenegro naar Foca in Bosnië en Herzegovina.

Vrijen op de hei

Jannie werkte vroeger als kamermeisje in een kasteel in Staverden en voelt daarom veel nostalgie bij de eerste excursie van de aflevering in het museum over Nicolaas Petrovic. Man Egbert weet dat nog goed, hij ging vroeger vaak op de brommer naar Jannie, om te vrijen. Niet in het kasteel, maar op de hei. Intussen vraagt Egbert zich af hoe je de ijsbeer en wolf schoon houdt die als pronkstukken op de grond liggen. Stofzuigen?

Vrije dag

Tijdens de vrije dag op de camping doet iedereen wat anders. Lex neemt een buitendouche, Kees en Truus worden uitgelachen om hun voorbereidingen voor een dagje strand en Gaby geeft man Cor een pedicure. Gaby: “wie z’n man liefheeft, heeft er alles voor over. Toch?” Dat weten wij nog niet zo.

Indringer op het strand

Schokkende beelden tijdens de ontspannen stranddag van Truus en Kees. Een flinke slang manoeuvreert over het zand. Een heldhaftige bezoeker vangt de indringer en voert deze af.

Voorbereiding op een dag reizen

De auto’s, campers en caravans worden grondig geschrobd. Er staat namelijk een 170 kilometer lange reis op de planning. Van Buljarica, Montenegro naar de Kroatische kustplaats Dubrovnik. Tijdens de tussenstop in de baai van Kotor delen Annerie en Jan hun vakantiehistorie van de afgelopen 20 jaar. Ieder jaar gaan ze 2 keer 6 weken weg, de ene keer een cruisereis, de andere keer kamperen. Ze komen net terug van een cruisereis naar Australië.

De mannen bakken pannenkoeken

De laatste bestemming is de camping in Foca. Het pannenkoekenbuffet wordt geopend en de mannen bakken er lustig op los. Egbert maakt de eerste kaaspannenkoek van zijn leven. Maar hij heeft liever spek. Spek met uien lijkt hem ook wel wat.

Hoe, wat en wanneer?

Vanaf maandag 22 juli kun je wekelijks (6 afleveringen) kijken naar We Zijn er Bijna via NPO1 om 21.25 uur. En Zoover doet wekelijks verslag van de afleveringen:

Nieuwe reeks ‘We Zijn er Bijna’ heeft veel moois in petto

We Zijn er Bijna #1: wat is een sneetje achteruit?

We Zijn er Bijna #2: de tranen vloeiden rijkelijk

We Zijn er Bijna #3: Anton maakt een blunder

We Zijn er Bijna #4: “als het eng wordt, doe ik mijn ogen dicht”