We mogen bijna weer: de leukste kerstmarkten van Nederland in 2019

Redactie - 7 oktober 2019

We mogen bijna weer: de leukste kerstmarkten van Nederland in 2019

Redactie - 7 oktober 2019

Echte kerstfans moeten er nog heel even op wachten, maar het is bijna zo ver: struinen langs gezellige kerstmarkten in Nederland. Zoover zet de leukste en meest bijzondere kerstmarkten van Nederland in 2019 voor je op een rij.

  • Magisch Maastricht
  • Kerstmarkt Dordrecht
  • Kerstmarkt Valkenburg
  • Drijvende kerstmarkt Leiden
  • Castle Christmas Fair Heemskerk

Kerstmarkten in Nederland in 2019

Magisch Maastricht

Als er elk jaar een kerstmarkt met kop en schouders bovenuit steekt, is het wel in Maastricht. Hoe kan het ook anders in zo’n sprookjesachtige stad? Het Vrijthof wordt ook dit jaar weer omgetoverd tot Winterwonderland met een overdekte schaatsbaan, een reuzenrad en enorm veel kerstchalets, die dit jaar worden voorzien van rode daken met prachtige guirlandes.

Wanneer: 29 november t/m 31 december 2019
Toegang: gratis

Kerstmarkt Dordrecht

Halverwege december wordt de historische binnenstad van Dordrecht omgetoverd tot een grote kerstmarkt met ruim 250 kramen. Drink zeker een glühwein of warme chocolademelk slagroom op een van de muzikale winterterrassen, terwijl het gospelkool je leuke klassieke kerstnummers toezingt.

Wanneer: 13 t/m 15 december 2019
Toegang: gratis

Kerstmarkt Valkenburg

De oudste ondergrondse kerstmarkt van Europa is elk jaar in Valkenburg. Het is een uniek spektakel, want deze kerstmarkt vindt plaats in de Fluweelengrot en de Gemeentegrot. Het is het grootste kerstevenement van heel Nederland! Plan je bezoek zo dat je de betoverende parade niet mist. Twee keer per week trekken de praalwagens en dansers in kostuums door Valkenburg.

Is Valkenburg niet naast de deur? Maak er dan een heerlijk weekend van met een overnachting in Hotel Botterweck. Jullie beoordelen dit hotel met een 8,5. De ligging is uitmuntend.

Wanneer: 15 november 2019 t/m 5 januari 2020
Toegang: wisselend, maar gemiddeld €7,00 per grot

Drijvende kerstmarkt Leiden

Een kerstmarkt op het water? Jazeker! In Leiden vind je voor de achtste keer de enige drijvende kerstmarkt van Nederland. Drijvend op de Nieuwe Rijn in het historische centrum van Leiden. Inclusief drijvende schaatsbaan!

Wanneer: 13 t/m 24 december 2019
Toegang: gratis

Castle Christmas Fair Heemskerk

De Castle Christmas Fair in Heemkerk vindt plaats rondom de historische tuinen van Buitenplaats Beeckenstijn bij Slot Assemburg. Wat een prachtige locatie! Wist je dat je ook in het kasteel kunt overnachten? Tijdens de kerstmarkt is dit helaas niet meer mogelijk, maar het is een goede reden om eens terug te komen naar Hostel Stayokay Kasteel Heemskerk, toch?

Wanneer: 28 november t/m 1 december 2019
Toegang: €7,50 tijdens de early bird-verkoop