Wat zijn romantische hotels voor een koppel? Fijne plekjes voor als je even alleen met je wederhelft wil zijn. Liefst met een beetje zon, zee en strand, én lekker eten natuurlijk. We hebben zeven romantische hotels op een rijtje gezet. Enjoy!

Aparthotel Aegean View, Santorini

Aegean view (Santorini)

Mocht je nog nooit naar Santorini zijn geweest, dan ken je waarschijnlijk tóch het kenmerkende beeld van al die witte woningen. Sfeer ten top, helemáál bij het aparthotel Aegean View. Gelegen tussen de bergen kijk je uit op al die huisjes, vanaf je privéterras.

Casa Adelante, Sevilla

Casa Adelante (Sevilla)

Voor een romantische trip hoef je natuurlijk niet altijd in grote hotels te verblijven. De charmante bed & breakfast Casa Adelante in Sevilla is een waar paradijs, waar het lekker borrelen en tapas eten is. Op een rustige locatie, dus ideaal voor met z’n tweeën.

Bora Bora Pearl Beach Resort, Frans Polynesië

Bora Bora Pearl Beach Resort (Frans Polynesië)

Het wordt niet veel romantischer dan Bora Bora, dat kunnen we wel stellen. Dit eiland heeft een hele reeks luxe hotels, waar je vaak overnacht in een privébungalow. Duikfanaten zullen hier nooit meer weg willen, maar ook als je meer van het relaxen in de zon houdt is het hier ideaal. Het Pearl Resort bestaat uit charmante hutjes, waar je de vissen vanaf het terras voorbij ziet zwemmen.

Hotel Valamar, Istrië

Hotel Valamar (Istrië)

Zijn jullie foodies, dan is Istrië echt een aanrader. Van witte truffel via verse vis tot lokale olijfolie: het stikt hier van het lekkers. Om de calorieën te compenseren is het op Kroatië fijn wandelen, door de natuur of aan het water. Overnachten doe je bijvoorbeeld in het Valamar Hotel.

Hotel Iberostar Gran Bavaro, Dominicaanse Republiek

Hotel Iberostar Gran Bavaro (Dominicaanse Republiek)

De Dominicaanse Republiek heeft toeristische plekjes, maar ook locaties waar je je met zijn tweeën ‘alleen op de wereld’ voelt (zeker buiten het hoogseizoen). Het Iberostar Hotel Gran Bavaro is een plek waar het meer dan prima vertoeven is, mede door het enorme zwembad en de nabijheid van het (privé)strand. Ook is het fijn struinen samen, in bijvoorbeeld de historische stad Puerto Plata, of je ‘s avonds te wagen aan een Caribisch dansje in een club.  

Hotel Palais Sheherazade, Fez

Hotel Palais Sheherazade (Fez)

De sprookjesachtige sfeer die in het Palais Sheherazade hangt is op zichzelf al ontzettend romantisch. Kroonluchters, palmbomen, een zwembad dat zo uit een filmscène lijkt te zijn gewandeld: you name it, en het is er. Dat alles in het sowieso al prachtige Marokkaanse Fez.  

Banyan Tree Hotel, Bangkok

Banyan Tree Hotel (Bangkok)

Om te zeggen dat het Banyan Tree Hotel superdeluxe is, is eigenlijk een understatement. Alleen al het dakterras, dat uitzicht geeft op de wereldstad Bangkok waar je mond gegarandeerd van openvalt… De ultieme verwentrip, met de heerlijkste bedden om in bij te komen van de vele indrukken die je hier op gaat doen met z’n tweeën.

Hebben jullie kinderen en echt even geen zin om op vakantie omgeven te worden door het kroost van andere mensen? Dan is het handig om het vinkje ‘adult only te checken, wat betekent dat kinderen onder de twaalf er niet zijn toegestaan.  

Volg Zoover ook op Instagram voor de mooiste vakantiefoto's en leukste winacties!  

Uitgelichte berichten

Sara

Redacteur

12 januari - 2019

Reacties