Wat zijn de hoogste skigebieden?

Redactie - 8 november 2018

Wat zijn de hoogste skigebieden?

Redactie - 8 november 2018

Staat er een tripje naar de sneeuw op de planning? Dan wil je er natuurlijk genoeg sneeuw. Geen rode lichtjes gewenst op dat pistebord! De hoogste skigebieden hebben de langste winterseizoenen, meestal de spannendste afdalingen en veel sneeuw. Ga daarom op wintersportvakantie naar de hoogste skigebieden die we in Europa hebben. Maar wat zijn de hoogste skigebieden? Nou …

  • Val Thorens – Les Trois Vallées – Frankrijk
  • Tignes – Espace Killy – Frankrijk
  • Val d’Isere – Espace Killy – Frankrijk
  • Lech-Zeurs – Ski Arlberg – Oostenrijk
  • Les Arc – Paradiski – Frankrijk
  • La Plagne – Paradiski – Frankrijk
  • Zell am See – Kaprun – Oostenrijk
  • Obergurgl-Hochgurgl – Oostenrijk
  • Livigno – Italië

Beeld: Unsplash | Jjason Blackeye.

De hoogste skigebieden van Europa

Ik heb een greep uit de hoogste en beste skigebieden van Europa voor je verzameld, zodat je weloverwogen een keuze kunt maken voor een sneeuwzekere wintersport. Komen ze!

Beeld: Unsplash | Joan Oger.

Val Thorens – Les Trois Vallées (Frankrijk)

Val Thorens is een van de meest sneeuwzeker skigebieden. Op een basishoogte van 2.300 meter: beter wordt het niet! Je skiet er voornamelijk boven de boomgrens, waar de echte sneeuwdumps plaatsvinden. Maar liefst 99 procent van het skigebied van Val Thorens ligt tussen de 2.000 en 3.200 meter. Dat betekent perfecte sneeuw en een superlang winterseizoen. Van november tot mei!

Tignes en Val d’Isere – Espace Killy (Frankrijk)

Tignes is een van de hoogste skigebieden in Europa. Je kunt er heerlijk skiën op 2.500 meter. Maar, goed om te weten is dat het resort verdeeld is in vier dorpjes. Val Claret (2.300 meter) en Le Lac (2.100 meter) zijn de hoogste van de vier. Tignes heeft een lekker lang skiseizoen met veel sneeuw (kunst of echt), waardoor je prima op dit skigebied kan wedden voor je vakantie later in het seizoen. Het skigebied heet officieel Espace Killy (300 km) en wordt gedeeld met Val d’Isere. En, het is leuk voor iedereen; jong of oud, beginner of expert. Je sjeest de meeste pistes af tussen 2.300 en 2.900 meter, lekker hoog dus.

Beeld: Unsplash | Maxi am Brunnen.

Lech – Zuers – Ski Alberg (Oostenrijk)

De koninklijke familie reist niet voor niets ieder jaar af naar het sneeuwzekere Lech waar je op 2.500 meter de pistes kunt trotseren. De exclusieve skidorpjes Lech (1.450 meter), Zuers (1.716 meter) en Oberlech (1.660 meter) delen het skigebied Ski Arlberg dat vooral erg geliefd is bij mensen die al goed kunnen skiën en freeriders. En, wist je dat Ski Alberg twee keer zoveel sneeuw heeft als St. Anton en drie keer zoveel als Kitzbühel? Wauw!

Livigno (Italië)

Het trackrecord van Livigno is dikke prima; deze Italiaanse skibestemming heeft sneeuw genoeg dankzij de consequent lagere temperaturen en hoogte van 1.820 tot bijna 3.000 meter. En dat eten! Alleen al om het eten zou je een wintersportvakantie naar Italië eens moeten proberen. Al zijn Kaiserschmarren en Tiroler Gröstl natuurlijk ook smullen.

Tips locals Kaprun - stoeltjeslift

Beeld: Zoover-blogger Marloes.

Zell am See – Kaprun (Oostenrijk)

Het gezellige Zell am See ligt relatief laag op 760 meter, maar het skigebied heeft een toplifthoogte van 3.200 meter én toegang tot de Kaprun-gletsjer (de Kitzsteinhorn). Dat maakt het een van de beste plaatsen in Europa voor een geweldige wintersportvakantie! En als een semi-local (ik gaf er 2 seizoenen skiles) kan ik je vertellen dat er altijd ergens perfecte sneeuw ligt in dit gebied. Tophotels zijn bijvoorbeeld Hotel Sonnblick en Gasthof Zur Mühle in Kaprun.

Les Arcs – Paradiski – (Frankrijk)

Met de hoogste skilift op 3,226 meter hoef je je hier niet druk te maken dat je zonder sneeuw komt te zitten. De meeste pistes liggen boven de 2.000 meter en ook in kunstsneeuw zijn ze hier een kei. Voornamelijk op de westelijke afdalingen.

La Plagne – Paradiski – (Frankrijk)

Ik stond een aantal jaar geleden nog zelf op de pistes van La Plagne. In de lente nota bene. Heerlijk! Het dorpje ligt lekker hoog, op 1.500 tot 2.000 meter en de hoogste skilift is op 3.250 meter. Dat betekent dat je zelfs in de lente nog zo vanuit je hotel de piste op kunt glijden. Het skigebied is sneeuwzeker, met de meeste hellingen op het noorden, tussen 2.000 en 2.700 meter hoog. In tegenstelling tot de meeste resorts op grote hoogte, heeft La Plagne niet heel veel steile pistes, maar wel weer hele toffe off-piste- en bosroutes.

Obergurgl – Hochgurgl (Oostenrijk)

Het traditionele dorp Obergurgl is een van de meest sneeuwzekere resorts in de Alpen zonder gletsjer. Het ligt lekker hoog, maar nog hoger is Hochgurgl (2150 meter) dat er maar een gondelritje vandaan ligt.

Wat is het hoogste skigebied waar jij ooit geweest bent? Laat het ons weten in een reactie of deel je vakantie-ervaringen in een review.