Wat te doen in de kerstvakantie 2019?

Redactie - 13 december 2019

Wat te doen in de kerstvakantie 2019?

Redactie - 13 december 2019

Maak van elke dag een feestdag tijdens de kerstvakantie 2019 en ga eropuit (in Nederland). Met het gezin, je liefde, familie of vrienden. Er is zoveel leuks te doen, dat het nog moeilijk kiezen wordt uit deze uitjes: van bijzonder winterbezoek aan je favoriete pretpark tot dagje uit naar het kerstcircus.

Magisch wintercircus

Hooggeëerd publiek! Maak u klaar voor spannende, leuke en indrukwekkende acts van acrobaten, dieren en clowns. Hoewel het circus altijd leuk is, is het wintercircus vaak een nóg groter spektakel. Dat wordt genieten in de piste! Vooral over het Wereldkerstcircus in Koninklijk Theater Carré, het Groot Kerstcircus in Den Haag en het Kerstcircus in Ahoy raken mensen niet uitgepraat.

doen kerstvakantie 2019

Beeld: Wikimedia Commons | Frank Tjepkema.

Amsterdam Light Festival

Eind 2019 zet het Amsterdam Light Festival de grachten van onze mooie hoofdstad weer in de schijnwerpers. Geniet tot 19 januari 2020 van verlichte kunst, de leukste lampjeswandelingen en rondvaarten boordevol bijzondere lichtjes. Elk jaar creëren kunstenaars van over de hele wereld lichtkunstwerken speciaal voor dit festival, dus laat je vooral verrassen!

Nederlands IJsbeelden Festival

De beste ijskunstenaars ter wereld gaan in een grote vrieshal in Zwolle aan de slag met 275.000 kilo ijs en 275.000 kilo sneeuw. Daarvan maken ze een magische wereld van  ijs- en sneeuwsculpturen. Sommige beelden zijn wel zes meter hoog. Wauw! Bewonder de beelden van 14 december 2019 tot en met 1 maart 2020.

Tip. Je koopt een kaartje voor een tijdslot, dus kies je datum en tijd voordat je naar Zwolle afreist.

Schaatspret in de stad

Onze favorieten voor gezellig schaatsen in de buitenlucht in winterse sferen? Dat zijn toch wel de ijsbaan op het Amsterdamse Museumplein, de baan bij Paleis Het Loo en de schaatsbaan op het Vrijthof in Maastricht. Al zijn de drijvende schaatsbaan in Leiden, de schaatsbaan voor het Scheveningse Kurhaus en de verlichte ijsbaan van Rotterdam minstens zo leuk. Genoeg knusse banen in de buitenlucht dus om een sfeervol rondje over het ijs te doen. Extra leuk voor een romantische (eerste) date.

doen kerstvakantie 2019

Originele kerstmarkten

Kerstvakantie 2019 is niet compleet zonder bezoek aan een van de leuke Nederlandse kerstmarkten. Zo maken Leiden, Valkenburg en Deventer er toch elk jaar wel écht iets bijzonder van. Van drijvende kerstmarkt (Leiden) tot kerstmarkt in een grot (Valkenburg) en Dickens Festijn (Deventer). Zoek een van de originele kerstmarkten in Nederland uit om met een kop glühwein in je hand tussen de stalletjes door te slenteren. Extra leuk is het natuurlijk om er een nachtje in een gezellig hotel aan vast te plakken. Logeer bijvoorbeeld bij Hotel Thermae 2000 en trakteer jezelf ook op een heerlijk ontspannen wellness-dagje.

Pretparken in winters jasje

Disneyland Parijs en de Winter Efteling zijn natuurlijk dé winterpretparken bij uitstek. Verheug je niet alleen op spannende attracties, maar ook de allermooiste aankleding. Niet alleen deze pretparken zijn in de kerstvakantie 2019 een waar winterwonderland. Zo heeft amusementspark Tivoli in Berg en Dal de Magische Winterdagen, is Winter Toverland zeker de moeite waard en bezorgt ook Slagharen je een magische dag in de kerstvakantie. Bij de zuiderburen kunnen ze er trouwens ook wat van. In België is Plopsaland De Panne ook in winterse sferen.

Winterse stedentrip

Een kerstvakantie van twee weken (lucky you) leent zich perfect om én Kerst thuis te vieren, én een tripje te maken naar een winterse stedentripbestemming. Zo is Riga bijvoorbeeld een verrassend leuke winterse stedentripbestemming, is een citytrip naar Kopenhagen een aanrader en staat Salzburg bekend als een rasechte wintertopper. Ook zijn Tromsø en Reykjavík groot favoriet in de winter. Zei er iemand noorderlicht? We hebben onze koffers al gepakt! Bed & breakfast Blue House is een echte aanrader om dit natuurfenomeen te spotten.