Aparthotel of appartement? Wat kies jij? Als vakantieganger sta je voor tal van keuzes wanneer je op vakantie gaat. Eén daarvan is: wat voor accommodatie boek je? Het hotel is al lang niet meer de enige optie. Tegenwoordig scoren aparthotels vaak hoge ogen! Maar wat is dat eigenlijk, een aparthotel? En wat is het verschil tussen een aparthotel en een appartement?

In het kort:

  • Een aparthotel is een appartementenhotel: oftewel, een appartement met hotelservice.
  • Het heeft alle voordelen van een hotel en bestaat niet uit kamers, maar uit appartementen.
  • Het verschil zit ‘m vaak in de grootte van de appartementen en de bijbehorende service.

Aparthotel Iberostar Ciudad Blanca

Een appartement en aparthotel hebben een flink aantal dingen gemeen. Zo is het beide zelfcatering, zijn ze uitgerust met een keuken en geschikt voor een langer verblijf. Zowel aparthotels als appartementen zijn geschikt voor families en grotere groepen. Een groot voordeel: ze zijn vaak een stuk goedkoper dan een ‘echt’ hotel.

Wat is een aparthotel?

Zoals we al verklapt hebben, is aparthotel een samenvoeging van appartement en hotel. Of een afkorting van appartementenhotel. Het is maar net hoe je het wilt zien. Een aparthotel bestaat meestal uit kleine appartementen in een hotel. Ze hebben meestal een eigen keuken met fornuis en koelkast én natuurlijk een eigen badkamer.

Een aparthotel combineert een hotelkamer met alle comfort van een appartement, inclusief hotelservices – zoals 24-uurs receptie. Zo kun je optimaal genieten van jouw thuis weg van huis.

Aparthotel Windau Lodge

Waarom kiezen voor een aparthotel?

Je zou eens een aparthotel moeten overweg als je op vakantie bent met het gezin of een stel, of voor zaken langere periodes weg van huis doorbrengt. Een aparthotel is een ideale accommodatie om te ontspannen en na een dag sightseeën en ontdekken te genieten van een zelfgemaakte maaltijd.

Aparthotels zijn ook ideaal als je op je accommodatie wilt besparen. Vaak wordt het tarief goedkoper naarmate je er langer verblijft, maar je kunt dankzij de keuken (met koelkast en fornuis) ook besparen op uit eten gaan of roomservice bestellen.

Tip! Wanneer je met meer dan drie personen reist, dan zijn de kosten voor een appartement of aparthotel vaak lager dan de prijs van twee keer een tweepersoonskamer in een hotel. Een aparthotel is dus vaak een voordeligere optie.

Aparthotel Playa Garden Selection Hotel & Spa

Verschil met een aparthotel en appartement of hotel

Keukenvoorzieningen

Een aparthotel is vaak beter uitgerust dan de traditionele hotelkamer, die vaak alleen een ketel heeft. Eigenlijk net als een appartement. Check altijd goed wat je zelf nog moet meenemen.

Flexibelere in- en uitchecktijden

Bij een aparthotel kun je vaak je aankomst en vertrek aanpassen aan je reis. Wel zo makkelijk!

Extra service

Aparthotels bieden vaak net dat beetje extra om je verblijf nog comfortabeler te maken. Dat is nou precies die hotelservice die je bij een ‘gewoon’ appartement niet krijgt.

Meer ruimte

Met een aparthotel heb je best wat extra ruimte tot je beschikking. Je hebt meestal zelfs genoeg ruimte om gasten te ontvangen om je lokaal verworven recepten op uit te proberen.

Minimaal verblijf

Houd rekening met een minimum aantal nachten dat je moet boeken. Dat kan variëren van twee nachten tot een week. Over het algemeen gezien is een nacht in een aparthotel goedkoper dan een hotel en vaak iets duurder dan een appartement.

Zelf het voordeel van een aparthotel ervaren? Deze drie aparthotels scoren nét geen tien op basis van honderden reviews:

Playa Garden Selection Hotel & Spa op Mallorca

Windau Lodge in Hopfgarten (Oostenrijk)

Iberostar Ciudad Blanca op Mallorca

Uitgelichte berichten

Marloes

Redacteur

14 januari - 2020

Reacties