Wat is het leukste vakantieland met een hond?

Redactie - 26 april 2019

Wat is het leukste vakantieland met een hond?

Redactie - 26 april 2019

Wat doe je tijdens de vakantie met je hond? Als hondenbezitter neem je je trouwe viervoeter natuurlijk het liefst mee op vakantie. Maar wat is het leukste vakantieland met een hond? Duitsland! Bij onze oosterburen is het zowel voor hond als baas genieten. Welke landen nog meer leuk zijn voor je hond, dat lees je hieronder.

Hond vakantie Duitsland

Duitsland

Geen zin in een ellenlange autorit met de hond achterin? Kies dan voor een vakantie lekker dichtbij in Duitsland. Honden zijn bij onze oostenburen over het algemeen van harte welkom. In de uitgestrekte bossen kun je eindeloos wandelen met je hond. Liever naar het strand? In veel badplaatsen zijn speciale hondenstranden gemaakt. Ook handig: in wandelgebieden en steden staat vaak goed aangegeven of en wanneer je hond los mag. En wil je lekker uit eten in Duitsland? Dat is doorgaans geen probleem. Duitsers vinden het namelijk bijna overal prima als je je hond meeneemt in een restaurant. Zorg er wel voor dat je hond niet gaat bedelen of kwijlen aan tafel, want slecht opgevoede honden zorgen wel voor veel ergernis. Maar dat is logisch, toch?

Hond in Oostenrijk

Oostenrijk

Ook Oostenrijk is een populair vakantieland met de hond. In de frisse berglucht raken jij en jouw viervoeter niet snel uitgewandeld. Bovendien zijn er in Oostenrijk genoeg vakantiehuizen en hotels te vinden waar je hond welkom is. Vooral Tirol staat bekend als een hondvriendelijke regio. De wandelroute over de Panoramaweg in Ötztal is zelfs speciaal aangepast voor honden.

Een hotel dat voldoet aan de behoeften van zowel jou als jouw huisdier is Bergresort Seefeld. Reviewer Peter heeft er een paar dagen doorgebracht met het hele gezin en de hond: ‘Een fantastisch hotel in een schitterende omgeving. Voor mensen met honden is in het restaurant een aparte ruimte ingericht. De hond heeft een geweldige vakantie gehad, met name de hondenspeeltuin vond ze fantastisch.’

Vakantie met de hond in Belgie

België

Lekker wandelen in de uitgestrekte bossen van de Ardennen of over de brede zandstranden aan de kust? België is een paradijsje voor je viervoeter. Bovendien is het maar een paar uurtjes rijden en zijn onze vriendelijke zuiderburen ook gastvrij voor je hond. Ze gaan over het algemeen relaxed om met honden. Ook fijn: ze mogen tegen een vriendelijk prijsje aangelijnd meereizen in het openbaar vervoer. Een weekendje met je hond uitwaaien aan zee? In de zomermaanden zijn badgasten aan de Belgische kust niet zo gecharmeerd van honden, maar in het voor- en najaar kun je er eindeloos met je hond over het strand flaneren. Overnachten doe je bij Hotel Villa Select in de Panne.

Hond vakantie Denemarken

Denemarken

Een hondenvakantie aan het strand? Kies dan voor Denemarken. Waar je ook bent, je bent nooit verder dan vijftig kilometer van de kust verwijderd. In Denemarken kun je heerlijk wandelen en alles is er goed verzorgd. Denen zijn bovendien heel vriendelijk voor je hond. Er bestaan zelfs speciale treincoupés voor jou en je hond. Toch zijn honden niet overal welkom in restaurants, vaak staat dit al duidelijk aangegeven op de deur. En hoewel Denen zich graag aan de regels houden, gaan ze over het algemeen ontspannen om met loslopende honden. Lekker wandelen dus!

Vakantie met hond

Nederland

Je hoeft natuurlijk helemaal niet de grens over om een fijne vakantie met je viervoeter te beleven. Blijf lekker in eigen land! Scheelt je weer een lange autorit. Bovendien zijn er genoeg mooie plekjes waar jij en je hond het naar jullie zin zullen hebben. Met een kustlijn van meer dan 500 kilometer biedt ons kikkerlandje genoeg mogelijkheden voor een lange strandwandeling met je trouwe metgezel. Of ga je liever wandelen in de uitgestrekte bossen op de Veluwe of in het glooiende landschap van Zuid-Limburg?

Zin gekregen in een vakantie met het hele gezin, inclusief de hond? In deze accommodaties in Nederland zijn honden toegestaan:

Badhotel Rockanje aan Zee                                          Hotel van der Valk Apeldoorn de Cantharel
Appartement de Kaaipoort – Zeeland                        Hotel Slenakerhof – Limburg
Vakantiepark de Meerpaal – Zoutelande                   Aparthotel Geuldal – Limburg