Wat is de meest vrouwvriendelijke reisbestemming ter wereld?

Redactie - 10 maart 2020

Wat is de meest vrouwvriendelijke reisbestemming ter wereld?

Redactie - 10 maart 2020

Praag in Tsjechië is de meest vrouwvriendelijke reisbestemming ter wereld. Dat staat in een onderzoek van Taxi2Airport. Bijna alle hostels hebben vrouwelijke slaapzalen en ook wordt op internet veel gezocht naar solo-reizen voor vrouwen in Praag. Dat zou erop duiden dat er veel vrouwen naar toe gaan. Verder voelen vrouwen zich redelijk veilig als ze ’s nachts alleen over straat lopen.

Vrouwvriendelijke reisbestemmingen

Ook Shanghai en New York scoren goed. Verder staan de Europese steden Wenen, Rome, Dublin en Londen in de top 10 van meest vrouwvriendelijke bestemmingen. Caïro scoort heel goed op het veiligheidsgevoel, maar staat toch niet in de top 10 vanwege het gebrek aan vrouwelijke slaapzalen in hostels.

Vrouwonvriendelijke reisbestemmingen

Moskou en Johannesburg scoren het slechtst. Daar zijn weinig vrouwelijke slaapzalen in hostels. Ook wordt er weinig gezocht naar solo-reizen voor vrouwen. En in Johannesburg voelen vrouwen zich ook niet veilig als ze ’s nachts alleen lopen.

Bezoek Praag

Dat is duidelijk. Als eerstvolgende stedentrip staat de meest vrouwvriendelijke reisbestemming ter wereld op de planning. Waar moet je dan overnachten in Praag? De volgende accommodaties scoren ontzettend goed.

Bron: ANP