Wat is de leukste winkelstraat van Brabant?

Redactie - 9 februari 2019

Wat is de leukste winkelstraat van Brabant?

Redactie - 9 februari 2019

Brabant is dé provincie om eens lekker te gaan shoppen. Maar wat is de leukste winkelstraat van Brabant? De Snellestraat in Den Bosch is top, maar in al deze zes straten is het opletten geblazen. Voordat je het weet, is al je geld op met zoveel leuks.

Den Bosch

1: Snellestraat, Den Bosch

Stiekem is Den Bosch waarschijnlijk gewoon de leukste stad van Brabant. Vanwege de mooie, sfeervolle oude panden, de vele leuke café’s en restaurants én het winkelaanbod. Want ja, je vindt hier ook de grote ketens, maar Den Bosch is vooral ijzersterk in de charmante, kleine boetiekjes. Winkels die je nergens anders ziet en je dus gegarandeerd iets unieks opleveren. In de Snellestraat zit onder andere Liefste, met fijne fashion, maar je kunt er ook terecht bij Karakter (voor lifestyle items), speuren naar tweedehands parels bij Vintage Room en cadeautjes shoppen bij mini-warenhuis OAK.

Eindhoven

2: Hooghuisstraat, Eindhoven

Eindhoven is niet alleen ‘de gekste’, maar ook een beregezellige stad. Bovendien is het er fijn winkelen, wat je bijvoorbeeld in de Hooghuisstraat goed merkt. Want als je daar geen fijne nieuwe outfit ontdekt, weten wij het ook niet meer! Er zijn volop winkels in het hogere segment, die merken als Prada en Gucci verkopen. Ook zitten er verschillende schoenen- en accessoirewinkels. En als je even klaar bent met alle fashion, dan is er nog een prettig filiaal van Oil & Vinegar als bonus.

Tilburg

3: Dwaalgebied, Tilburg

Tilburg heeft de afgelopen jaren een enorme transformatie ondergaan, met als gevolg dat het hoog is gestegen op onze lijst van fijne winkelsteden. Je hebt er de prachtig verbouwde Spoorzone, met allerlei leuke restaurantjes, maar ook het Dwaalgebied: een buurt die ook wel wordt vergeleken met de populaire Amsterdamse 9 straatjes. Het aanbod is heel divers, en van het voorjaar tot het najaar is er elke zondag bovendien een gezellige markt. Vanaf het Dwaalgebied loop je zo de Heuvelstraat in, waar je terecht kunt voor de bekende ketens.

Bergen op Zoom

4: ‘t Vierkantje, Bergen op Zoom

Talloze monumentale panden en geinige kleine straatjes: alleen wat rondwandelen in Bergen op Zoom is al gezellig. Maar in het Vierkantje wordt dat ook nog eens gecombineerd met sfeervolle winkels. Zoals bloemenwinkel Rozen & Bottels, cadeauwinkel de Gulden Cop en een aantal lekkere koffie- en eetzaken.

Breda

5: Het Ginneken, Breda

Tot het begin van de negentiende eeuw was dit nog een zelfstandig dorpje, maar nu is het de leukste winkelbuurt van Breda. Ongeveer veertig boetiekjes zijn er te vinden, dus voor ieder wat wils. Van mode, via antiek, tot verzorgingsproducten. Na al het winkelen kun je bijkomen in een van leuke cafés en restaurants die er ook nog te vinden zijn.

Roosendaal

6: De Passage, Roosendaal

Met De Passsage heeft Roosendaal de mooiste overdekte winkelstraat van Nederland te pakken. De beenmode van Calza, tassen van Duifhuizen en de kleding van Gossip: het aanbod is divers. Dat alles bevindt zich omringd met glas-in-lood, plus art-deco en jugendstil versieringen. En ook als het slecht weer is, kun je hier dus prima shoppen!