Het jaar is nog niet voorbij, maar toch heeft Antalya al een record behaald. Volgens Turkije zijn er maar liefst 15 miljoen toeristen naar Antalya afgereisd. De vraag is natuurlijk wat al die mensen aantrekt. Een logisch antwoord is het lekkere weer. Met temperaturen rond de 30 graden in de zomer is het helemaal niet zo gek om Antalya te bezoeken. Een ander logisch antwoord is de grote hoeveelheid goedkope hotels in de omgeving. Toch zijn er nog veel meer redenen die de Turkse stad aantrekkelijk maken.

Antalya Düden watervallen

De Düden-watervallen

De Düden-watervallen is een groep watervallen die heel mooi is. De watervallen bevinden zich slechts 12 kilometer buiten de stad en ze worden omringd door rotsen. De watervallen houden op waar het water rechtstreeks de Middellandse Zee in stroomt.

Het Antalya Museum

Met maar liefst 13 tentoonstellingszalen, 7000 vierkante meter aan oppervlakte en 5000 kunstwerken is het Antalya Museum een van de grootste musea van Turkije. Dat het in het museum niet alleen om kwantiteit maar ook om kwaliteit draait wordt al snel duidelijk, met veel soorten kunst en levensgrote imposante standbeelden.

De Hadrianuspoort

De Hadrianuspoort is al bijna twee millennia geleden gebouwd ter ere van de Romeinse keizer Hadrianus, maar vandaag de dag nog steeds heel leuk om te bezoeken. Deze poort is gemaakt van graniet en marmer en is de enige nog bestaande poort in Antalya. Omdat de poort gewoon in de stad staat is het gratis en 24 uur per dag te bezoeken.

De stranden

Ook voor de toeristen die strand belangrijk vinden is Antalya een aanrader. Met 2 prachtige lange stranden is er alle ruimte om te zonnen en de zon is bijna altijd aanwezig. Met kleedkamers die gratis te gebruiken zijn en douches valt er niks te klagen.

Het Karaalioglu-park

Als er na het strand behoefte is om te wandelen, kan dat in Antalya natuurlijk ook. In het grote Karaalioglu-park kan er lekker rondgelopen worden, met genoeg bezienswaardigheden onderweg. Onder andere het kantoor van de burgemeester en het theater zijn in het park.

Golfen

Sinds kort is Antalya ook geliefd bij de golfliefhebbers. Het is net geen steenworp afstand, maar op 35 kilometer afstand ligt de badplaats Belek. Daar zijn golfbanen van uitstekende kwaliteit. Door de zachte winters in Turkije is het mogelijk om 12 maanden per jaar te schitteren op de golfbanen in Belek.

Overnachten in Antalya

Een vakantie in Antalya staat bekend om de luxe. Er is keuze uit de allermooiste 5-sterrenhotels waar je all-inclusive kunt verblijven. Hotel Baia Lara, Hotel Ramada Resort Lara en Hotel Kervansaray Lara zijn goed beoordeelde hotels in Antalya. Deze hotels ontvingen zelfs wel een Zoover Award Gold. 

Bron: ANP

Uitgelichte berichten

Lees ook

Eleni

Redacteur

10 december - 2019

Lees ook

Reacties