Waar kun je het leukst overdekt winkelen in België?

Redactie - 14 april 2020

Waar kun je het leukst overdekt winkelen in België?

Redactie - 14 april 2020

Winkelen bij onze zuiderburen is aan te raden, zelfs bij slecht weer. In België vind je namelijk de leukste winkels, allemaal bij elkaar in deze overdekte winkelcentra. Overdekt winkelen in België doe je bij onze favorieten: dit zijn de leukste plekken om te shoppen, ook als het regent.

Leukst overdekt winkelen in België

Tip 1. Overdekt winkelen in Antwerpen: de Stadsfeestzaal

In vroegere tijden werden in de Stadsfeestzaal in het centrum van Antwerpen tentoonstellingen en feesten gehouden. Tegenwoordig is de ‘zaal’ met haar enorme glazen koepel en gouden details open voor het winkelend publiek. Het is een winkelcentrum geworden met daarin alles wat je zoekt voor een goede shopping spree. Natuurlijk zijn er ook genoeg horecagelegenheden om bij te komen bij een bakje koffie en een wafel.

Wil je meteen een overnachting meepakken in het Antwerpse? Probeer dan eens hotel Les Nuits waar ook shopper Jordy verbleef: ‘Het hotel ligt in de gezelligste (niet luidrustige) buurt van Antwerpen. Kamers zien er mooi en schoon uit. Erg luxe. Bedden zijn nog beter dan bij ons thuis. Parkeren in een beveiligde parkeergarage om de hoek. Ontbijt was heerlijk. Wij zijn vaak in Antwerpen geweest, maar dit is tot nu toe het beste hotel. Ook late checkout (17:00), gratis koffie en thee.

Tip 2. Wijnegem Shopping Center in Wijnegem

Shoppen in winkelcentrum Wijnegem betekent: een dagje uit! Je kunt hier namelijk zo lang blijven als je wilt, want parkeren is helemaal gratis. Daarnaast is het winkelcentrum bijna elke dag open van 09:00 uur tot 20:00 uur, op vrijdag zelfs tot 21:00 uur. Er is een kidscorner, er zijn meerdere babycorners om je baby te verschonen en te voeden, oplaadpunten voor je telefoon en er is zelfs gratis wifi. Daarnaast zijn er 250 winkels om je te vermaken.

Leukst overdekt winkelen in België

Tip 3. Les Galeries Royales Saint-Hubert in Brussel: luxe overdekt winkelen in België

Alsof je een paleis binnenstapt, zo voelt het om te winkelen bij Les Galeries Royales Saint-Hubert in Brussel vlakbij de Grote Markt. Het imposante gebouw bestaat uit drie passages die dan ook toepasselijk de Koningsgalerij, de Koninginnegalerij en de Prinsengalerij heten. Verwacht hier een mooi aanbod van kledingwinkels, patissiers, chocolatiers (ja, je bent in België of je bent het niet), parfumerieën, boekhandels en bijzondere boutique winkels.

Vakantieganger Femke raadt hotel Le Plaza Brussels in Brussel aan als je wilt blijven overnachten. Ze laat in een review weten: ‘Een prachtig hotel op een prima locatie in Brussel. Klassiek en glamourous ingericht, prachtig aangekleed. Vriendelijke receptie, er zijn ook Nederland sprekende medewerkers, de rest spreekt goed Engels als je het in het Frans niet redt. Vertelden precies waar we in de stad de leukste plekken snel konden vinden.’

Tip 4. Médiacité Shopping Liège in Luik

Zie je dat grote, opvallende gebouw in Luik vlakbij het oude centrum? Dat is het overdekte winkelcentrum Médiacité Shopping Liège. Hier kun je lekker struinen in meer dan 100 winkels over meerdere verdiepingen. Natuurlijk zijn er ook genoeg eet- en drinkgelegenheden voor wat lekkers tussendoor. Grappig is dat er zelfs een ijsbaan middenin het winkelcentrum zit, voor de nodige ontspanning! Neem je schaatsen mee dus…

Leukst overdekt winkelen in België

Tip 5. Waasland Shopping Center in Sint-Niklaas

Met winkels op alle gebieden kun je je de hele dag vermaken in het Waasland Shopping Center in het Belgische Sint-Niklaas. Ook hier mag je gratis parkeren, is het openbaar vervoer dichtbij, zijn er genoeg afleidingen voor de kids en baby- en moederruimtes. Er is voor ieder wat wils op shopgebied, van kleding tot multimedia en natuurlijk ook hier genoeg plek voor een lekker lunch en koffie. Moe en voldaan na het shoppen? Blijf lekker overnachten in Sint-Niklaas in het met een 8,7 beoordeelde hotel Ibis Sint Niklaas.

Wil je graag dichterbij overdekt winkelen in Nederland? Bekijk dan ons lijstje met leukste winkelcentra in Nederland.