Waar kan ik parkeren in Luxemburg-stad?

Redactie - 13 maart 2020

Waar kan ik parkeren in Luxemburg-stad?

Redactie - 13 maart 2020

Op nog geen vier uur rijden vanaf Utrecht ligt het gezellige en culturele Luxemburg-stad. Het is een stad van contrasten tussen nieuwbouw en meer dan duizend jaar oude geschiedenis. Pak jij de auto voor een citytrip naar Luxemburg? Dit zijn de mogelijkheden als je je auto wilt parkeren in Luxemburg-stad.

Parkeren in Luxemburg-stad

Parkeren op straat

Het grootste deel van het centrum van Luxemburg-stad is autovrij. Parkeerplaatsen op straat in de omliggende straten zijn schaars. Mocht het geluk aan je zijde zijn en je vindt een plekje, dan is parkeren op straat goedkoop. Op de meeste plekken kun je door de weeks en op zaterdag tussen 08.00 en 18.00 uur maximaal twee uur parkeren tegen een tarief van €2,00 per uur. In de buitenwijken kost een uur parkeren €0,50 en is parkeren op zaterdag gratis.

Parkeren in een parkeergarage

Het tarief voor parkeren in een parkeergarage is gelijk aan parkeren op straat. Je hebt alleen veel meer kans op een plek. Een goede optie dus! Let wel op: vooral op zaterdag zijn ook de parkeergarages snel vol. Dan is parkeren op een P+R een betere optie. In en rond het centrum van Luxemburg-stad zijn er meer dan twintig parkeergarages te vinden. Parking du Théâtre (1 rue Beaumont), Parking du St Esprit (8 Bld Franklin D. Roosevelt) en Parking Knuedler (15 rue Notre-Dame) zijn er drie van. De parkeergarages worden duidelijk aangegeven op de borden.

Tip: heb je liever een overnachting in Luxemburg-stad dan op één dag op een neer rijden? Parkeren in Luxemburg-stad is niet altijd even makkelijk. Veel hotels bieden parkeerplaatsen aan, wat een hoop gedoe naar een plek scheelt. Hotel Novotel Luxembourg Centre**** en Hotel Melia Luxembourg zijn er daar twee van.

Parkeren op een P+R

De goedkoopste optie is parkeren op een P+R. De prijzen zijn laag of parkeren is zelfs gratis. De P+R-locaties bevinden zich aan de rand van Luxemburg-stad. Vanaf de locaties gaat er openbaar vervoer richting het centrum van Luxemburg-stad. Een makkelijke optie en er is altijd plek. De P+R-locaties worden goed aangegeven op de borden als je vanuit Nederland naar Luxemburg rijdt.