Voorjaarsvakantie 2020: 5x leuke uitstapjes in eigen land!

Redactie - 9 februari 2020

Voorjaarsvakantie 2020: 5x leuke uitstapjes in eigen land!

Redactie - 9 februari 2020

Op zoek naar leuke activiteiten om te ondernemen in de voorjaarsvakantie 2020? Ook in eigen land zijn er volop activiteiten die leuk zijn voor het hele gezin. Zoover tipt leuke uitjes voor de voorjaarsvakantie 2020!

Voorjaarsvakantie 2020: Bind de schaatsen onder!

Moeten we het in de voorjaarsvakantie ook dit jaar zonder natuurijs doen? Dan biedt Nederland de echte schaatsliefhebber gelukkig een aantal alternatieven. Verschillende steden beschikken namelijk over een mooie, sfeervolle indoorschaatsbaan. Ideaal voor een dagje uit tijdens de voorjaarsvakantie! Een leuke suggestie is schaatsbaan de Uithof in Den Haag. Naast vrij schaatsen kunnen kinderen ook een proefles volgen, of een stoere workshop ijshockey! Ook de Triavium ijsbaan in Nijmegen is leuk voor jong en oud. De Scheg in Deventer is ook een fijne locatie voor jong en oud.

Experimenteer in het NEMO Science Museum

Cultuur snuiven tijdens de voorjaarsvakantie? Bezoek samen een museum! Want dat een museum saai zou zijn, is meer dan onterecht. Wat dacht je bijvoorbeeld van het NEMO Science Museum in Amsterdam? In de voorjaarsvakantie zijn er zelfs extra leuke activiteiten. Bezoek samen de voorstelling Humania, ga aan de slag met scheikundige proefjes (inclusief witte jas en veiligheidsbril!) en experimenteer er op los. Daarnaast zijn er tal van workshops te volgen en meer te leren over de wereld van de wetenschap. Ideaal voor leergierige kinderen, maar zeker ook voor volwassenen.

voorjaarsvakantie 2020

Spannend: Escape Zoo in Burgers Zoo

Speciaal in de voorjaarsvakantie van 2020 heeft Burgers Zoo Arnhem een spannende speurtocht uitgezet waarbij je samen, op interactieve wijze, moet proberen de code te kraken. Lukt het jullie om de plattegrond te bemachtigen en zo het mysterie op te lossen? Een avontuurlijk uitje dat garant staat voor spanning en plezier! En natuurlijk breng je ook een bezoek aan alle bijzondere dieren!

Zoover tipt: maak er een écht uitstapje van en combineer een bezoek aan Burgers Zoo met een overnachting in het gezellige Arnhem. Hotel Papendal is bijvoorbeeld een comfortabele uitvalsbasis. Reviewer Arno: ‘Hotel Papendal is een vriendelijk en mooi hotel en ligt prachtig in het groen.’

voorjaarsvakantie 2020

Ga op avontuur in de natuur

Wie zegt dat een uitje altijd veel geld moet kosten? Nederland beschikt over prachtige uitgestrekte bossen die zich uitstekend lenen voor een lange wandeling of gezellig samenzijn. Ga op avontuur in het kabouterbos in het Bredase Mastbos, of speur naar dieren en planten bij de Kaapse Bossen in de Utrechtse Heuvelrug. Iets heel anders? Baan je dan een weg door de ‘Sahara van Brabant’ de Loonse en Drunense Duinen. Of waai uit op het strand van Zeeland, bijvoorbeeld in Zoutelande. Beach Hotel Zoutelande maakt je verblijf erg aangenaam, vond ook reviewer Henny: ‘Alles was goed verzorgd: Fijne bedden en kussens; ruime kamer; goed ontbijt; aardig personeel.’ Je bent blij dat je hier bent. Meer tips voor Zeeland met kids lees je hier.

voorjaarsvakantie 2020

Ga op Safari in eigen land!

Ook al is het buiten soms nog wat fris, een bezoek aan een gezellig dierenpark is natuurlijk altijd een goed idee. De combinatie van dieren bewonderen, iets lekkers eten en samen buiten zijn staat garant voor een leuke dag weg. Zo is Safaripark de Beekse Bergen in het gezellige Brabant erg populair bij gezinnen met (jonge) kinderen. Bezoek het safaripark, het speelpark of natuurlijk allebei! Tip: maak je verblijf nog specialer met een verblijf bij Vakantiepark Safari Resort Beekse Bergen. De familie van van Berg schreef hier het volgende over in een review: ‘Wow wat een geweldig park! Het huisje is erg luxe en de bedden liggen heerlijk.’