Voor de nachtbrakers: Louvre gooit ’s nachts deuren open!

Redactie - 12 februari 2020

Voor de nachtbrakers: Louvre gooit ’s nachts deuren open!

Redactie - 12 februari 2020

Het Louvre in Parijs gaat binnenkort ook ’s nachts open. Aan het einde van de grote Leonardo da Vinci-tentoonstelling over ruim twee weken is het museum voor de gelegenheid een weekend lang in de nachtelijke uren te bezoeken.

Louvre Parijs Frankrijk

Louvre in Parijs ook ’s nachts open

De tentoonstelling van het werk van Da Vinci is enorm in trek. De expo opende eind oktober en op voorhand waren er al 180.000 kaartjes verkocht. Het Louvre had speciaal voor Da Vinci een reserveringssysteem voor 7000 mensen per dag. De Parijse kunsttempel hoopt met de voor dit museum unieke actie nog eens 30.000 belangstellenden een plezier te doen, onder wie ook mensen die de tentoonstelling zo mooi vonden dat ze nog een keer willen. In Parijs zijn musea wel vaker de hele nacht open bij groot succes. Het Grand Palais deed het enkele jaren geleden bij een tentoonstelling van het werk van Edward Hopper.

Bron: ANP

Louvre Parijs Frankrijk

Stedentrip Parijs

In de nabije toekomst zal een stedentrip in Parijs er heel anders uit gaan zien. De hoofdstad van Frankrijk heeft namelijk grootse plannen om de stad een nieuw uiterlijk te geven in de aanloop naar de Olympische Spelen van 2024. Wat er allemaal gaat veranderen? Je leest er alles over in dit Zoover artikel. Op je gemak de bezienswaardigheden in Parijs ontdekken? Hotel Splendid Etoile is een goed hotel in Parijs. Reviewer Margo: ‘Het ontbreekt je hier als gast niets. Zeer complete en nette kamers. Ontbijt met uitzicht op Arc de Triomphe, wat wil je nog meer! Metro tegenover het hotel.’

Hotel Rochester Champs Elysees is een fijne uitvalsbasis voor je citytrip Parijs. Deze accommodatie ontvangt van de Zoover reviewers een 8,9 gemiddeld. Reviewer Timmer doet er nog een klein schepje bovenop en beoordeelt het hotel na zijn verblijf met een 9. ‘Keurig hotel in hartje Parijs. Het ligt in een zijstraat van de Champs Elysees. De metro ligt heel dichtbij, ca. 50 mtr. Met het uitstekende metronetwerk van Parijs is al het moois van de Franse hoofdstad binnen handbereik. En natuurlijk verblijf je in een comfortabel hotel zoals Hotel Albe Saint Michel.