Vliegen zonder vertraging? Kies dan voor deze maatschappij!

Redactie - 7 januari 2020

Vliegen zonder vertraging? Kies dan voor deze maatschappij!

Redactie - 7 januari 2020

Heb je ook zo’n hekel aan vertragingen? Dan vlieg je dit jaar het beste met Garuda Indonesia. Volgens onderzoeksbureau OAG vloog 95 procent van alle vluchten van Garuda op tijd. En wie denkt dat Russische maatschappijen alleen maar met oude kisten vliegen die al rammelend veel te laat vertrekken, heeft het goed mis. Van alle Europese maatschappijen presteerde het Russische Aeroflot het beste.

Garuda Indonesia minst vertraging

Garuda Indonesia is de nationale luchtvaartmaatschappij van Indonesië. Deze maatschappij vliegt vanaf Amsterdam onder andere naar Denpasar (Bali), Bandung (Java), Ambon (Molukken) en Lombok. Bali is een van de populairste bestemmingen. Staat er een mooie reis op de planning? De top 3 populairste accommodaties op het eiland zijn Hotel Prama Sanur Beach, Hotel Bakung Beach Resort en Hotel Sol Beach House Benoa. Wie is een reis boekt naar Bali en wilt vliegen zonder vertraging doet er goed aan te vliegen met Garuda.

Top 3 minst vertraging

OAG onderzocht van de 250 grootste luchtvaartmaatschappijen de aankomst- en vertrektijden. Daarbij werd een marge van vijftien minuten gehanteerd. Na Garuda deden Copa Airlines (Panama) en Skymark Airlines (Japan) het eveneens uitstekend.

Opvallend is dat Aziatische luchtvaartmaatschappijen het erg goed doen, zowel in de wereldwijde top-20 van grootste airlines als in de categorie van budgetmaatschappijen.

Nederlandse luchtvaartmaatschappijen doen het niet al te best: alleen Air France wist in Europa de ranglijst te halen. Ook bij de onderzochte luchthavens is Nederland geen topper. Vliegen zonder vertraging gebeurt het meest vanaf Moskou Sheremetyevo. Deze luchthaven is qua punctualiteit de beste grote luchthaven in Europa.

Bron: ANP