Het wereldberoemde wandelpad Via dell’ Amore in het Italiaanse Cinque Terre gaat weer open. Het ruim een kilometer lange wandelpad dat ook wel Lovers Lane wordt genoemd is al sinds 2012 gesloten nadat er rotsblokken op het pad vielen.

Cinque Terre Italië

Via dell’ Amore in Cinque Terre

Om het pad van de liefde dat loopt van Riomaggiore tot Manarola weer veilig te krijgen voor de honderdduizenden toeristen was twaalf miljoen euro nodig. Dat geld is al lang en breed binnen. De renovaties van de route die vol zit met adembenemende uitzichten op de zee zijn echter nog niet begonnen. Het goede nieuws is: daar gaat nu eindelijk verandering in komen. Binnenkort starten de werkzaamheden en volgens Italië zou het pad in 2023 klaar zijn.

Maria Gabriella Landers, de oprichter van reisbureau Concierge, is blij met het nieuws. “Zoals veel van de paden heeft het een spectaculair uitzicht”, herinnert ze zich. “Gezien het feit dat sommige paden in Cinque Terre steil, ongelijk en fysiek uitdagend kunnen zijn, was dit pad ook populair omdat het relatief eenvoudig en toegankelijk was om te lopen”, zegt ze tegen CNtraveler.com.

Totdat het weer opengaat, stelt Landers voor om andere delen van de 120 kilometer aan paden in de omgeving te verkennen. “Je kunt het ‘blauwe pad’ volgen dat dichter bij de zee en door de dorpen loopt, of je kunt het ‘rode pad’ volgen dat begint in Portovenere en zich hoog langs de bergrug uitstrekt tot aan Levanto,” zegt ze. En natuurlijk, pin je niet vast op de datum. “Alle aankondigingen over data in Italië, vooral over een periode van 3 jaar zijn een richtdatum.”

Slippers

Slipperverbod op Via dell’ Amore

Op wandelpaden wordt het dragen van slippers verboden. Volgens Italiaanse media heeft het nationale park in de Ligurische regio aangekondigd dat iedereen die geen goed schoeisel draagt een boete kan verwachten van tussen de van 50 tot 2500 euro. De reden hiervoor zijn de vele verwondingen die toeristen oplopen door ongeschikt schoeisel op de soms moeilijk begaanbare wandelpaden tussen de schilderachtige dorpjes. De gewonden moeten vaak met een helikopter uit het park worden gehaald, aldus parkdirecteur Patrizio Scarpellini. “Het probleem is dat veel toeristen de wandelingen onderschatten en denken dat ze nog op het strand zijn.”

Cinque Terre Italië

Overnachten Cinque Terre

Tip: Bed and Breakfast Ciao Bella in Riomaggiore is een erg fijne plek om te overnachten als je op zoek bent naar een hotel in Cinque Terre. Deze B&B ontvangt niet voor niets een 8,0 als gemiddelde score. Michel is eveneens enthousiast en schrijft in zijn review het volgende; ‘Wij verbleven drie nachten in Riomaggiore in deze B&B. Het is heerlijk om in het dorpje te verblijven.’

Ook Zoover-reviewer DanaR is enthousiast over het dorpje: ‘Riomaggiore is echt het minst toeristische dorp van Cinque Terre. De sfeer is heel gemoedelijk, de mensen zijn vriendelijk en je blijft je verbazen over de kleine slingerende straatjes. Alle dorpen zijn ter voet, per boot en met de trein te bereiken. Het is zeker een aanrader om zoveel mogelijk te voet te doen, dan zie je de mooiste natuur en heb je de prachtigste uitzichten.’ 

Bron: ANP

Volg Zoover ook op Instagram voor de mooiste vakantiefoto's en leukste winacties!  

Uitgelichte berichten

Marcel

Redacteur

7 november - 2019

Reacties