Verrassende stedentrips voor najaar 2021

Redactie - 6 september 2021

Verrassende stedentrips voor najaar 2021

Redactie - 6 september 2021

Ligt je volgende vakantie nog ver weg, maar wil je er wel even tussenuit? Maak dan dit najaar samen met een vriend(in), zus, moeder of geliefde een leuke stedentrip. Je kan natuurlijk een weekendje naar bekende steden als Parijs, Lissabon, Berlijn of Rome, ook minder bekende bestemmingen zijn fantastisch en zal je doen verrassen. Doe inspiratie op met deze verrassende stedentrips en misschien dat jij dit najaar in een van deze steden te vinden bent. Uiteraard geven wij je tips voor een comfortabel verblijf die door andere stedenbezoekers sterk worden aangeraden. Veel leesplezier!

Berlijn Verrassende stedentrips voor najaar 2021

Een weekend in verbluffend Valencia

Ook al ontdekken steeds meer stedentrippers het verrassende Valencia, het is nog steeds niet zo toeristisch als bijvoorbeeld Barcelona. Maar wat maakt Valencia nu zo bijzonder? De combinatie oud, nieuw en hypermodern zijn hier sleutelwoorden.

Valencia verrassende stedentrips voor najaar 2021

Dwalen door smalle steegjes in het oude centrum, neerploffen op een van de vele terrassen en het moderne Ciudad de las Artes y las Ciencias (oftewel ‘de Stad van Kunst en Wetenschap’) bezoeken, zijn al 3 dingen waar je in Valencia niet omheen kan. Hadden we het al over het strand gehad? Net buiten het centrum sta je met je voeten in zand en slenter je over de gezellige boulevard. Een verrassende stedentrips voor najaar 2021 is dus Valencia, genoeg te doen voor een paar dagen.

casa de la pina valencia verrassende stedentrips voor najaar 2021
Bed and Breakfast Casa de la Piña

Geweldige locatie, een lekker uitgebreid ontbijt en een hele lieve gastvrouw en heer. Daarnaast is alles super schoon en goed onderhouden. Het reviewcijfer zegt al genoeg, gemiddelde score: een 10!

Lees meer

Bella Firenze (Florence)

Een andere verrassende stedentrip voor in het najaar is de hoofdstad van de provincie Toscane. De stad van de kunst en de mode: namelijk Florence. Als je een grote kunstliefhebber bent van de renaissance, breng dan een bezoek aan het beroemdste museum Galleria degli Uffizi. Alle bekende namen vind je hier onder één dak, zoals Michalangelo, Botticello en Leonardo da Vinci. Zo houd je tijd over voor andere bijzondere trekpleisters. Niet alleen vind je de renaissance terug in schilderijen, de stad staat namelijk vol met paleizen en kerken in deze stijl.

florence verrassende stedentrips voor najaar 2021

Misschien heb je de brug Ponte Vecchio wel eens eerder gezien op foto’s, als Florence op jouw lijstje staat kun je straks zelf mooie plaatjes schieten van de populaire ‘Gouden Brug’. Maar naast het rijke cultuuraanbod heeft de stad ook veel invloed op modegebied en kun je er shoppen als de beste. De bekendste winkelstraat is de Via de’ Tornabuoni met alle vooraanstaande internationale modehuizen. Veel te zien en te ontdekken, Florence is fantastico!

hotel brunelleschi verrassende stedentrips voor najaar 2021
Hotel Brunelleschi

Het hotel ligt zeer centraal, middenin het hart van het historische centrum. Door de perfecte service, schone hygiëne en smaakvol ingerichte kamers scoort Hotel Brunelleschi gemiddeld een 9,1

Lees meer

Veelbelovend Krakau

Krakau is zo’n stad waarvan je wellicht denkt dat het er grauw en somber is. Maar niets is minder waar en perfect voor een stedentrip in het najaar. Al jaren is Warschau de hoofdstad van Polen, maar wist je dat Krakau ooit de hoofdstad is geweest? Deze stad heeft alles wat je tijdens een stedentrip wilt: schitterende gebouwen, paleizen, hippe bars en restaurants. Duik in de geschiedenis van het Wawel kasteel of ga zelf zout graven in de Wielickza zoutmijn dat op de UNESCO werelderfgoedlijst staat.

krakau verrassende stedentrips voor najaar 2021

De grote aandachtstrekkers van Krakau zie je terug op het Rynek Glowny plein. De eenzame toren van het afgebroken stadhuis, met daarvoor het gekke omgevallen hoofd is een van de bekende bouwwerken op het plein. De Mariakerk is het meest herkenbare gebouw van Polen, ook die vind je hier. Maar een stedentrip naar Krakau is niet compleet zonder een avondje stappen. Krakau is een echte studentenstad en wordt daardoor gekenmerkt door de honderden kroegjes en clubs. Op naar Krakau dus.

Hotel Andel's Cracow

De locatie is perfect en ligt dicht bij de oude markt. Het hotel is schoon en de service is prima. Je kamer is ruim en heeft een zitje en een bureau. Hiermee scoort Hotel Ander's Cracow gemiddeld een afgeronde 9!

Lees meer

Stap in de auto en rij naar Keulen

Zoek je gezelligheid, intimiteit en gemoedelijkheid; Keulen is een echte sfeerstad. Ga bijvoorbeeld in de herfstvakantie een lang weekend genieten van cultuur in deze knusse stad aan de Rijn. De korte reistijd maakt het allemaal mogelijk. Met een autorit onder de 3 uur vanaf Utrecht sta je zo tussen de bezienswaardigheden van Keulen.

keulen verrassende stedentrips voor najaar 2021

De Dom is letterlijk het hoogtepunt en staat met zijn toren van 157 meter middenin het centrum. Zin in musea? In de stad van chocola en eau de cologne zijn wandelingen door het Schokoladenmuseum en het Parfumhuis een must. Overweeg je een stedentrip Keulen en wil je meer weten? Lees dan het artikel ‘Stedentrip van de maand: Keulen‘ die een paar jaar geleden is geschreven. Misschien dat je nog een paar leuke bezienswaardigheden aan jouw lijstje kan toevoegen.

Hotel Marriott Keulen

Uitstekend ontvangst bij de receptie en behulpzaam die duidelijk passie hebben. Een uitstekende locatie wat als uitvalsbasis kan dienen voor allerlei uitstapjes. Hotel Marriott Keulen verdiend hiermee een mooie gemiddelde score van een 9,8

Lees meer

Boedapest in het najaar? Doen!

Samen, met je zus of moeder een leuke citytrip beleven in een stad die misschien niet in jouw top 5 lijstje staat? Wij en andere cityhoppers raden Boedapest aan. De hoofdstad van Hongarije wordt ook wel de ‘Koningin van de Donau’ genoemd. De rivier Donau loopt dwars door de stad, je kunt heel gemakkelijk via de Kettingbrug van de ene kant naar de andere kant wandelen. Het was de eerste brug die de twee stadsdelen met elkaar verbond.

Het is een indrukwekkende stad met monumentale gebouwen, bruggen, pleinen en tuinen. Je bent nooit ver van een interessant monument, een mooi park of een gezellig restaurant. Eten drinken en natuurlijk winkelen in de autovrije winkelstraat Váci utca en ligt in het stadsgedeelte van Pest. Tip: huur een fiets en ontdek op een leuke manier het Maraget Island.

Hotel Soho

Soho boutique hotel ligt op loopafstand van het centrum. Je verblijft in ruime kamers met alle comfort. Andere gasten die eerder in Hotel Soho een weekend hebben doorgebracht raden Hotel Soho sterk aan. De gemiddelde score is een 9,6

Lees meer

Plezier en vertier in Dublin

Is Dublin een leuke bestemming voor een stedentrip? Jazeker! Dublin is zo’n verrassende stedentrip voor in het najaar waar je vooral veel lol gaat beleven. Doordat het in Dublin een uur vroeger is, lijkt het alsof de reis je bijna geen tijd kost! Het centrum van Dublin is vrij klein dus je zou de stad al wandelend kunnen verkennen. Pak je toch liever het openbaar vervoer, koop dan bij aankomst op het vliegveld de Leap Visitor kaart. Hiermee kun drie dagen lang onbeperkt met de LUAS de hele stad kan doorkruisen.

Dublin

De Ieren zijn enorm vriendelijk en ontzettend gastvrij. Ben je even de weg kwijt, dan staat er al snel een groepje Ieren naast je die jou graag de weg wijzen. Een bezoek aan de beroemde Temple Bar mag je natuurlijk niet overslaan. Deze straat in het centrum is het hart van het uitgaansleven in Dublin. Luister naar live Ierse muziek, bestel een echte Guinness en geniet van de bruisende sfeer.

Hotel Trinity City Hotel

De locatie is top, middenin het centrum en op loopafstand van vele bezienswaardigheden en restaurants. Personeel erg vriendelijk en je kamer is van alle gemakken voorzien. Dit hotel staat hoog aangeschreven bij andere vakantiegangers, de gemiddelde score is een 8,4

Lees meer