Dit zijn de veiligste landen om vakantie te vieren

Redactie - 26 februari 2020

Dit zijn de veiligste landen om vakantie te vieren

Redactie - 26 februari 2020

Denk aan besneeuwde Alpentoppen, bergweide, kristalheldere meren en treinen die altijd op tijd rijden. Dit is de omschrijving van het veiligste land ter wereld voor toeristen. Dat het Zwitserland is mag geen verrassing heten. Het immer neutrale land midden in Europa is bestempeld tot veiligste vakantieland door reisverzekeraar Insurly. Dit is de top 10 veiligste landen ter wereld.

Veiligste landen ter wereld Zwitserland op een

Zwitserland is veilig

Van de 180 landen heeft Zwitserland de hoogste score behaald, met 90 punten op 100 in alle hoofdcategorieën. Zwitserland scoorde 98 op de beschikbaarheid van vervoer, 92 op gezondheid en tussen 90 en 91 op risico’s van geweld en natuurrampen. Op de tweede plaats kwam Singapore, dat algemeen wordt beschouwd als een veilig land voor reizigers waar straatcriminaliteit en geweld relatief ongewoon zijn.

Tip: zet je Zwitserland meteen op je bucketlist? De allerbest beoordeelde hotels in het land zijn Hotel Vital Hotel Samnaunerhof in Samnaun, Graubünden (9,9) en Hotel Zentrum Ländli in Oberägeri, Centraal Zwitserland (9,8).

Europa bovenaan

Over het geheel genomen scoorden de Europese landen goed in het verslag met Noorwegen (derde), Luxemburg (vierde), Cyprus (vijfde), IJsland (zesde), Denemarken (zevende), Portugal (achtste) en Finland (negende), die alle in de top 10 staan. Japan rondde de top 10 af, terwijl het Verenigd Koninkrijk, Australië en de Verenigde Staten respectievelijk op de 29e, 31e en 44e plaats stonden. Nederland moet het doen met de 33e plaats. Die score heeft ons land vooral te danken aan de kans op natuurrampen.

Gevaarlijkste landen

Aan de andere kant van de lijst werden de door oorlog verscheurde naties van Zuid-Soedan, de Democratische Republiek Congo en de Centraal-Afrikaanse Republiek uitgeroepen tot een van de gevaarlijkste delen van de wereld om te bezoeken.

Bron: ANP