Veilig reizen is een eitje met deze 10 tips!

Redactie - 2 december 2019

Veilig reizen is een eitje met deze 10 tips!

Redactie - 2 december 2019

Veiligheid is een van de belangrijkste voorwaarden voor een prettige vakantie. Ver hoef je niet, want de veiligste landen liggen bijna allemaal om de hoek. Hier moet je zijn en wil je veilig reizen, dan kun je met deze tips heel veel reisellende voorkomen! Have a blast and be well.

Top 5 veiligste landen ter wereld

Veiligste landen ter wereld IJsland

1. IJsland

Een van de mooiste reisbestemmingen is ook nog eens het veiligste land ter wereld: IJsland met zijn geisers, gletsjermeren, vulkanen en het bekende geo-thermische bad de Blue Lagoon. Het enige gevaar is dat je wilt blijven.

Genieten van de natuur in IJsland? Check in bij het populaire Hotel Fron in Reykjavik of Hotel Fosshotel Skaftafell in Oraefi. Of blijf overnachten bij Hotel Northern Light Inn in Grindavik. Ontdek waarom Hotel Park Inn by Radisson Island maar liefst een 9,1 scoort.

2. Nieuw Zeeland

Lekker ver weg en super veilig: het land van de Hobbits en eindeloze, bemoste wouden, duizelingwekkend hoge watervallen en in mist gehulde fjorden. Het dunbevolkte Nieuw-Zeeland is misschien wel het achtste wereldwonder en de droombestemming voor velen. 

Veiligste landen ter wereld Portugal

3. Portugal

Ronaldo had liever op nummer 1 gestaan, maar de Portugezen zelf zijn maar wat trots op deze nummer 3-notering, want jaren geleden stonden ze nog op nummer 18. Sardientjes eten, fado luisteren en een beetje kronkelen door de steegjes van Lissabon in een krakend geel trammetje. Wat kan je gebeuren?

4. Oostenrijk

Wordt het toch Wenen, de stad van Klimt en de paardenkoetsjes of Salzburg, de geboortestad van Mozart?

Geniet uitgebreid van een stedentrip Wenen in Hotel Der Wilhelmshof nabij het centrum. Zoover reviewer Carla beoordeelt het hotel met een 9. ‘Genoten in dit prachtige hotel, met schone en ruime kamers, heerlijke bedden, een lekker ontbijt en een perfecte ligging t.o.v. het openbaar vervoer en het centrum.’

5. Denemarken 

Hier wonen de gelukkigste mensen ter wereld. Zou het een misschien met het ander te maken hebben? Laat je in ieder geval niet gek maken door alle Nordic Crime TV series, want in werkelijkheid behoren de Scandinavische landen tot de veiligste ter wereld. Op naar Kopenhagen, een van de leukste stedentripbestemmingen van dit moment.

Tips veilig reizen

Veilig reizen? Dit moet je doen!

Check, check, dubbel check… tips voor een veilige reis. Veel plezier!

1. Voorkom vervelende verrassingen op reis. Check voor vertrek alle risico’s en andere belangrijke informatie in het reisadvies van het ministerie van Buitenlandse Zaken. Die reisadviezen gaan vooral over onlusten, terrorisme en criminaliteit. Maar bijvoorbeeld ook over gezondheidsrisico’s, het seizoen waarin orkanen voorkomen en de risico’s van druggebruik.

2. Controleer of je reisorganisatie is aangesloten bij brancheorganisaties, zoals ANVR, SGR en Calamiteitenfonds. In het geval van calamiteit, faillissement of een natuurramp, heb je gedurende je vakantie alle zekerheid.

3. Vraag een bekende je brievenbus te legenen de post op een plek te leggen die van buitenaf niet te zien is.

4. Niemand die op je huis past? Plaats eventueel buitenverlichting met bewegingsensors.

5. Maak foto’s of kopieën van je paspoort. Schrijf belangrijke (polis)nummers van verzekeringen, paspoorten, bankpasjes etc.

6. Beetje een open deur, maar toch: houd altijd je bagage in de gaten. Ook op luchthavens, in een taxi, bus of trein. Let extra op tijdens het in- en uitstappen. Heb je alles nog?

7. Gebruik meerdere portemonnees en neem meerdere betaalpassen mee. Stop je geld op meerdere plekken.

8. Bewaar waardevolle spullen op je lijf, bijvoorbeeld in een money belt.

9. Leg nooit ergens je telefoon op tafel. Het woord ‘sneldief’ zegt het al. Even niet opletten en weg is ‘ie.

10. Niet vergeten: make millions of amazing memories!

Bron: De Global Peace Index 2019 & ANP